[Giulietta] Moja Blondyna QV

Doblo

Użytkownik
Auto
Giulietta QV - 156FL 2.5 V6
Cześć!!
O sobie już napisałem tutaj: http://www.forum.alfaholicy.org/tu_sie_witamy/134832-cuore_sportivo.html

Dlatego od razu przejdę do sedna

Chciałbym przedstawić wszystkim moją blond piękność - Giulietta QV

181040-moja_blondyna_qv-12165888_1149881465042015_39248723_n.jpg

Spotkaliśmy się tydzień temu i pomimo drobnych nieporozumień wpadliśmy sobie w oko.

Dziś mogę powiedzieć, że jestem w niej zakochany i mam nadzieję że ten stan utrzyma się na lata :)

Po kilku latach jeżdżenia Fiatami (Punto II 1,9JTD i Grande 1,9mJTD Sport) dojrzałem do posiadania alfy.
W grę wchodziły 159 2,4JTD Ti, Brera 2,4JTD i Giulietta 2,0JTDm z pakietem sport. Poszukiwania trwały 10 miesięcy.
I jak to z alfami bywa górę nad rozsądkiem wzięły emocje i tak oto zostałem posiadaczem QV'ki :D

Ze spraw technicznych:
Produkcja 2012, z krajowego salonu.
Wyposażenie pełne (brakuje chyba tylko elektrycznego składania lusterek)
Przebieg 67000km
Auto serwisowane w ASO

Niestety pomimo młodego wieku i małego przebiegu jest kilka skaz na diamencie, które sukcesywnie będę usuwał:
- niewielka wgniotka na drzwiach
- uszkodzone opony (ale to i tak ich ostatni sezon)
- pęknięta maskownica głośnika (już zamówiona)
- cieknący zbiornik spryskiwaczy (już wymieniony)

Nie byłbym sobą gdybym nie chciał dopasować autka pod swój gust. A z racji tego że poszukiwania trochę trwały, to w głowie mam już w miarę konkretny plan zmian.

ze spraw mechanicznych
- rozpórka kielichów
- chip w CINSOFT'cie
- przewody hamulcowe w oplocie
- felgi 18" 5-otworowe (obecne czarno-srebrne turbiny idą pod młotek)
- opony Pirelli P Zero Rosso
- dystanse po 5-7mm na każdą stronę

wygląd
- biały panel deski rozdzielczej
- czerwona gałka skrzyni biegów z akcesoriów alfy (obecnie w środku mam oryginalny pakiet karbon (gałka i deska) ale mi się to nie podoba i dlatego wyląduje na allegro)
- osłony lusterek polakierowane na kolor rosso alfa
- nowe znaczki alfa romeo przód i tył
- nakładki na pedały od MiTo (takie z czerwonymi gumami)
- aluminiowe korki wlewu paliwa i oleju
- pod rozwagę brana jest zmiana barwy scudetto

Na początek to tyle o mojej blondynie.

Pozdrawiam i do zobaczenia na drodze!!

Wojtek

Załączniki

• 12165888_1149881465042015_39248723_n.jpg
    12165888_1149881465042015_39248723_n.jpg
    56.2 KB · Wyświetleń: 644
Ostatnia edycja:
Niestety żadne zdjęcie się nie wyświetla a szkoda bo jestem ciekaw tej Blondyny ;)

U mnie wszystko jest ok, może przeglądarka. Zresztą zdjątko jest tylko jedno, ale w przyszłości (czyli jak przestanie padać i odwiedzę myjnię) na pewno zamieszczę więcej.

na tapatalku rowniez foto nie gada

Niet fotek niestety

Rzeczywiście na innym kompie fota mi się nie wyświetla. Jak powinienem dodawać fotki. Swoją dodałem przez ikonkę Insert Image w formatce wprowadzania tekstu.

Wybierz plik, potem upload files. I chyba tyle. Może niepoprawny format pliku?

Witam Piękna i Pozdrawiam

BTW ile będziesz cenić te felgi? ;> z oponami czy bez? ;)

Witam Piękna i Pozdrawiam

BTW ile będziesz cenić te felgi? ;> z oponami czy bez? ;)

Dzięki! Jeszcze się nie zastanawiałem, ponieważ do listopada będę na nich śmigał. Jak założę zimówki, to sprawdzę czy nie mają bicia i wtedy podam cenę. Bez opon, z przodu są już zajechane, tylne wystarczą na jeden sezon (jakby co to gratis).

Jak będziesz zmieniał panel deski, chętnie się wymienię, malowanie na biało w gratisie ;) twój to takie szczotkowana czarna faktura czy typowy carbon? BTW nigdy nie widziałem carbonu w Julce

Jak będziesz zmieniał panel deski, chętnie się wymienię, malowanie na biało w gratisie ;) twój to takie szczotkowana czarna faktura czy typowy carbon? BTW nigdy nie widziałem carbonu w Julce

Panel i gałka pochodzą z katalogu akcesoriów afly, są gładkie lakierowane.

- - - Updated - - -

Zapomniałem napisać o najbardziej rzucającym się w oczy felerze w alfie. Chodzi o wyświetlacz od navi, czasami nie chce się złożyć/rozłożyć do końca, a czasami robi to z oporami. Innym razem znowu nie ma problemu. Poprzedni właściciel próbował to naprawić w serwisie chyba 2 razy ale widać że się nie udało. Generalnie by mi to nie przeszkadzało gdyby można było ustawić ekran w położeniu "always on". Niestety takiej opcji nie znalazłem :( Boję się że któregoś razu zatnie się na dobre, a naprawa okaże się nieopłacalna :(

Panel i gałka pochodzą z katalogu akcesoriów afly, są gładkie lakierowane.

Możesz cyknąć fotę? nigdy takiego nie widziałem w aucie. Ciekaw jestem jak to wygląda

Zapomniałem napisać o najbardziej rzucającym się w oczy felerze w alfie. Chodzi o wyświetlacz od navi, czasami nie chce się złożyć/rozłożyć do końca, a czasami robi to z oporami. Innym razem znowu nie ma problemu. Poprzedni właściciel próbował to naprawić w serwisie chyba 2 razy ale widać że się nie udało. Generalnie by mi to nie przeszkadzało gdyby można było ustawić ekran w położeniu "always on". Niestety takiej opcji nie znalazłem Boję się że któregoś razu zatnie się na dobre, a naprawa okaże się nieopłacalna

No to zawsze możesz dobrać się do niego i rozebrać zapadki, tak aby się wogóle już nie składał, będzie Always On - to też jakaś opcja.
U mnie taki problem nie występuje, nie widziałem też żeby ktoś na forum na to narzekał, a czytałem dużo przed kupnem, widocznie wada pojedynczego egzemplarza

attachment.php
attachment.php
attachment.php

prezes01, proszę bardzo foty dla Ciebie:

Załączniki

• DSC_1287.jpg
    DSC_1287.jpg
    84.7 KB · Wyświetleń: 478
  • DSC_1289.jpg
    DSC_1289.jpg
    69.6 KB · Wyświetleń: 482
  • DSC_1292.jpg
    DSC_1292.jpg
    30.6 KB · Wyświetleń: 484
To prawdziwy carbon czy tylko hydrografika?
Wygląda całkiem przyjemnie, a ja zazwyczaj carbonu nie trawie, zwłaszcza matowej foli z wyczuwalną strukturą (strasznie zbiera brud ;/)

Patrząc na cenę tego w katalogu akcesoriów można pomyśleć że prawdziwy. Ale znając życie pewnie to zwykły plastik w cenie carbonu ;-) Panel i gałka są gładkie lakierowane. Źle to nie wygląda ale ja zawsze chciałem mieć we wnętrzu elementy w kolorze karoserii z czerwonymi dodatkami.

dla mnie wygląda nie najgorzej ;)
chętnie mogę się wymienić z malowaniem w cenie ;)

Blondyna na jesiennym spacerze

attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php

Załączniki

• DSC_1321.jpg
    DSC_1321.jpg
    127.7 KB · Wyświetleń: 400
  • DSC_1322.jpg
    DSC_1322.jpg
    190.2 KB · Wyświetleń: 399