[147] Moja Bella AR 147 1.9 JTDm

Lotkie

Nowy
Auto
AR 147 1.9 JTDm 16V 2003
No i nadszedl czas na pokazanie i mojej Belli. Autko srebne zostalo uzyte jako baza projektu, bordowa alfa 156 posluzyla jako dawca silnika i instalacji. No i czerwona juz jako efekt koncowy :) Przepraszam za jakosc zdjec ale wiele wazniejszych rzeczy bylo na glowie podczas pracy nad Bella niz szukanie lepszego aparatu :)
1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg7.jpg8.jpg9.jpg10.jpg11.jpg12.jpg13.jpg14.jpg15.jpg16.jpg17.jpg18.jpg

Zdjęcia rzeczywiście jakością powalają ;).

Zderzak był jakoś przerabiany by wrzucić to scudetto czy tak już go kupiłeś?

Zderzaki sam robilem :cool: (albo raczej dodalem cos od siebie) troche z tym bylo roboty ale bardziej cieszy jak sie samemu zrobi. Tutaj w lepszej rozdzielczosci i z dupka(tylko takie znalazlem, jak sie pogoda poprawi to zrobie z zamknietym bagaznikiem) Tylna dokladke juz raz urwalem, przod kilka razy... ale juz naprawione (znowu) :)
DSC_2217.jpgDSCF1760.jpgDSCF2234.jpg

Konkretnie chodziło mi o scudetto, które nie jest z tego zderzaka - pasowało bez przeróbek czy konieczna była modyfikacja?

Jako ze na chwile wyszlo slonce, wybieglem z aparatem i zrobilem jeszcze zdjecia tylu, nowej zabudowy audio no i wnetrza (wlozona jest deska z AR 156.
DSC_2854.jpgDSC_2855.jpgDSC_2856.jpg

- - - Updated - - -

Konkretnie chodziło mi o scudetto, które nie jest z tego zderzaka - pasowało bez przeróbek czy konieczna była modyfikacja?
Scudetto razem z kawalkiem zderzaka bylo wziete z AR 156 04+

Wszystko fajne ale fele....bleee :/

Co do felg to kwestia gustu, mi sie podobaja plus sa lekkie i wytrzymale (na twardym zawieszeniu i niskim profilu jeszcze zadnej nie rozwalilem) :)

A teraz co do "niewidocznych modyfikacji auta:
- filtr stozkowy (do 3litrowych silnikow)
- uklad dolotowy miedzy turbo a kolektorem w 95% wykonany z rur aluminiowych (nie, nie da sie pomalowac)
- mocno obnizone i utwardzone zawieszenie
- zaciski hamulcow z przodu zmienione na wieksze (z AR 156)
- intercooler z mercedesa 300CDI (zajmuje praktycznie 80% przestrzeni za dolnymi wlotami powietrza w zderzaku)
- jak juz wspominalem deska wraz z zegarami i cala elektronika z AR156
- Lekko zmodyfikowane lampy przednie i tylne "prawie" wlasnej roboty
- zderzaki przednie i tylne wlasnego wykonania
- sprzet audio: DVD Pioneer, glosniki w srodku JBL, sub 2 x MTX Thunder 400W RMS, Amp MTX Thunder 2 x 250W RMS, FLI Capacitor 1F

To chyba tyle niestandardowych rzeczy, jak sobie cos jeszcze przypomne to dopisze.

Kupe pracy włożyłeś w tą Alfinke mam nadzieje,że na kolejnym spocie pozwolisz zasiąść za sterami :)

Kupe pracy włożyłeś w tą Alfinke mam nadzieje,że na kolejnym spocie pozwolisz zasiąść za sterami

Pewnie tak, tylko trzeba bedzie ten zlot jakos zaplanowac :)

- - - Updated - - -

W znaczeniu ze moja Bella potrzebuje raczej drog bez zadnych naglych zmian wysokosci npm (dziur w drodze) :)

- - - Updated - - -

Świetna robota, Alfa super, brak tylnej wycieraczki?

Dziekowac, wycieraczke usunolem bo jakos mi psula feng-shui ;)

Amortyzatory
Powrót