Moja AR 166 3.0 V6 Super !!~!!~!!

• Autor wątku Autor wątku zdziba
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zdziba

Guest
Oto moja cudowna Alfa 166 3,0 V6 Super... 8) 8) 8)
Myślę, że będziemy mogli się wspólnie wymieniać swoimi doświadczeniami na temat Tych wyjątkowych aut :P
ar16630v6super1iq2.jpg

ar16630v6super2sq8.jpg

ar16630v6super3nb0.jpg

ar16630v6super5nw7.jpg

ar16630v6super6xl3.jpg

ar16630v6super7lj0.jpg

ar16630v6super8fs1.jpg

ar16630v6super9ip9.jpg

Gratuluje zakupu.Mam taką samą tylko automat...Miło widziec ze są maniacy co to kupują :mrgreen:

Bardzo ładna Bella :)
Miałem okazję taką pojeździć przez pare m-c tylko bez skóry. Super wrażenia :twisted:

ladniutka, szczegolnie pokrywy, czemu moje tak nie wygladaja? :(

No naprawde bardzo ladna :mrgreen:
Czarne maja tez cos w sobie... :roll:
Dobrze ze nie przyjely sie w towarzystwie gangstersko-dresiarskim :wink:
Zdziba a ten filterek sam wymieniales czy tak bylo?
Napisz jakie masz spalanie MIN-MAX :twisted: :twisted:

Tak ten filtr stożkowy sam wymieniałem, oryginalny mam na strychu. :P Byłem na diagnozie i jest wszystko ok. 100 osiągam w 6sec. przy włączonym STR.czyli lepiej niż podaje fabryka :lol: Ile pali?- wolno nie da się nią jeździć, przy 200km/h a nawet 240km/h spala 15 a nawet 18 l. ale coś za coś prawda? :wink: ,przy spokojnej jeździe spala ok.10L. Jeżdżę na oleju Selenia. Auto chodzi jak zegarek najwyższej klasy :lol: 8) Następną jaką kupię (podejżewam, że nie tak szybko) będzie AR 169 :lol: :mrgreen: Inne marki mnie nie interesują 8)

Piękna bella :P
Jak mierzyłeś przyspieszenie :?:
Jaką masz instalacje lpg :?:

Przyspieszenie mierzone stoperem .Instalka gaz normalna ,ponieważ przy sekwencji chcieli wywiercac otwory w kolektorze ,a ja ,nie wyrazilem zgody na cos takiego ,a tę moge w każej chwili zdemontować 8)

Jak to 6 sekund do 100km/h?? seria ma 7,9 wiec bys musial naprawde duzo wydłubac zeby zejsc do 6s.Chyba stoper przekłamuje..hehe

bez lpg to by były ze 4 sekundy :D

:D :D moja na lpg ma tylko 8s .musze sprobowac na benie moze zejde ponizej 7.tylko musze pozyczyc dobry stoper :mrgreen:

hm pieknista i do tego czarna perła - taka bedzie moja nastepna hehe!
U mnie na gazie jest ok 7.5 s-do 100 na benie na pewno ponizej 7 s ale za to v-MAX jest wyzszy na gazie!265km/H

Jesli już tak skrupulatnie i dokładnie podchodzimy do osiagów ,to seria ma 7,5 s . stoper był idealny .Nie jednemu juz kopara opadła po stwierdzeniu faktu.Instal gaz jest lecz lecz nie uzywam gazu a jesli już to tylko power gaz ,nie jakieś tam błoto z małych stacji .Z resztą kto chce niech się śmieje. Ja wiem swoje 8)

johny napisał:
Jak to 6 sekund do 100km/h?? seria ma 7,9 wiec bys musial naprawde duzo wydłubac zeby zejsc do 6s.Chyba stoper przekłamuje..hehe
Seria ma 7,5 s jeśli chodzi o ścisłość To jest manual , nie automat Być może kiedyś będziemy mogli się spotkać na jakimś zlocie ,to niedowiarkom kopary opadną 8)

Masz piękną Alfę, jedyne czego nie można wybaczyć producentowi w 2002r. to ten kasetowiec w środkowej konsoli.

PS. Panom od dłudniętych stoperów dziękujemy za jak zwykle konstruktywną krytykę!

Rafał156 napisał:
Masz piękną Alfę, jedyne czego nie można wybaczyć producentowi w 2002r. to ten kasetowiec w środkowej konsoli.

PS. Panom od dłudniętych stoperów dziękujemy za jak zwykle konstruktywną krytykę!
Mnie akurat ten kasetowiec nie przeraża, nawet modele z 2006r. mają też kaseciak. Ale zmieniarka CD i Navi. jest w bagażniku. I tak to audio pięknie brzmi czy to z kasety czy z CD. 8)
Ale...... są gusta i guściki :>>

Amortyzatory
Powrót