• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Moja 147 2.0 TS selespeed '01

M

mario1979

Guest
Witam wszystkich zawirusowanych :D
Od prawie 2 lat pomykam sobie Alfą 147 2.0 150KM po Krakowskich drogach i szczerze nie zamienił bym teraz tego cuda :)na żadną inną markę samochodu.Alfa została sprowadzona z Francji jestem 2 właścicielem w Polsce ( autkiem jeździła kobieta) i oczywiście były tego skutki, przytarty dość znacznie tylni zderzak:).Przy zakupie bella miała przejechane około 112tyś.km w tym momencie ma około 134tyś. do tej pory poza standardowymi serwisami jak wymiana rozrządu,oleju,filtrów i reszty płynów to nie miałem z nią żadnych problemów.Jedynie co to tylko drobna usterka elektroniki od SeleSpeeda(padł jeden przekaźnik od sterowania pompą) Jedyny jej mankament to taki że jest bardzo obniżona i ma bardzo twarde zawieszenie,niestety nie na polskie drogi:mad: Wcześniej jeździłem Seatem Cordoba z '98. i muszę sie przyznać że jak zmieniałem samochód to nie myślałem o Alfie:(
Ale od czego ma się żone:) po prostu powiedziała ma być Alfa 147 i basta:DNo i po pierwszej jeździe Bellą zakochałem się w niej.

pare fotek ( zdięcia robione telefonem więc jakość nie jest najlepsza)

Ostatnia edycja:
Bardzo podobna do mojej belli, ja jedynie nie mam skóry. Nawet światła miałem takie same jak ją kupowałem, ale je zmieniłem na standardowe bo jakoś mi nie pasowały.
To jakaś limitowana wersja? Jeszcze takiej skóry nie widziałem.

skąd wytrzasnąłeś takie fotele? Nigdy nie widziałem takich w 147, są naprawde fajne!

Gdy idzie o fotele to już taka została sprowadzona z Francji :) widziałem podobnymi fotelami Alfie Spider (w Niemczech),ale tam było samo logo wlepka gumowa na skórze.U mnie logo jak i napis są wyszyte w skórze.Co do samego auta to jest na full wypasie tylko brak xenonów. tempomat,6x airbag,(telefon zdemontowałem bo i tak nie działał)itd.Do tego obniżona jest znacznie i ma bardzo twarde zawieszenie :( +coś z układem wylotowym jest zmienione?? Na pewno końcowy tłumik jest Remusa (dźwięk się z niego wydobywa zajebisty):D

Amortyzatory
Powrót