Moja 147 1,9 jtd

• Autor wątku Autor wątku BENNY
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
  • Tagi Tagi
    jtd
B

BENNY

Guest
Cześć!
W końcu się ogarnąłem i zrobiłem zdjęcia mojej Belli. Jest to autko z 2004 roku z silnikiem 1,9 jtd. Bardzo przyjemnie śmiga i mało pali :-). Ostatnio sprawdzona na autostradzie Nowe Marzy - 3Miasto. Przy jeździe "emeryckiej" można się zamknąć w 5,5 l/100km, natomiast przy "normalnej" ( w tym non toper 170 km/h na autostradzie ) pali średnio 6,5 l/100 km. Sprawdzone po 2 miesiącach jazdy,
Po zakupie wymieniłem kompletny rozrząd + olej. Reszta płynów nie wykazywała śladów zużycia. Poza tym autko nie wymagało ode mnie żadnych inwestycji. Jest bardzo zadbane, zarówno wizualnie jak i mechanicznie. O wyposażeniu nie będę opowiadał, każdy je zna i jest prawie kompletne jak na moje ( brak skór ). Z fajniejszych rzeczy spodobał mi się tempomat ( miałem go wcześniej w Kappie ) i możliwość wyłączenia kontroli trakcji :D. Moje autko znamionuje całkowity brak "wiejskiego tuningu". Końcówka wydechu w zupełności wystarczy...:P

Piękna bellunia gratuluję:) do zobaczenia gdzieś na trasie:) Pozdrawiam:)

Hej!
Dzięki za miłe słowa! Zdjęcia, nota bene, były robione w okolicach Drzycimia :-). Może jakiś lokalny spocik kiedyś urządzimy...coraz więcej AR w Świeciu i okolicach. Jakby co, to mój nr gg to: 4335879.
Pozdrawiam!

odświeżę temacik ;)

jak tam się Alfa sprawuje na Świeckich drogach ?? :)

Amortyzatory
Powrót