Moja 146 1.6 Boxer

rodik

Nowy
Auto
Alfa Romeo 166 2,4jtd 2003r.
Co prawda są dużo lepsze alfy od mojej, ale w końcu to jest moja i dlatego mi się podoba ;p
W dziale Tu się witamy co prawda dałem fotki ale to tutaj nalezy je dac ;)
Silniczek (póki co) 1.6 Boxer autko z roku 1995. Przejechanych ma sporo kilometrów (widac na jednym zdjęciu). Co do tyłu samochodu zdjęcie jest nieakutalne, gdyż usunąłem naklejkę na tłumikiem oraz "pozostałosc" po 1.6.

Foteczki:

Filmik (tylko jeden :( i do tego szum wiatru)
http://www.youtube.com/watch?v=NvcmHbuOmks

Pozdrawiam =] :wink:

rodik napisał:
usunąłem naklejkę na tłumikiem

I chwała Ci za to! Jednak tłumik to masz konkret, jak komin przy Zetorze,ale ja zawsze się czepiam... :wink:

Tak naprawde to bardzo ładna Alfa. Świetny kolor no i BXR 8)

Pozdr. Tiga

146..

Auto mam okazję widywać na co dzień i prezentuje się ładnie. Usunięcie naklejek na pewno pozytywnie na całokształt wpłynęło. Jedynie co do wnętrza mam mieszane uczucia odnośnie kierownicy ( pokrowca na niej ) i jakoś mi ten podłokietnik tam nie pasuje, ale ogólnie jest ok. Pozdrawiam.

Witam kolege z Gorlic ;) Pokrowiec ściągniety(lepiej moze i wyglada bez, ale czasem mi sie slizga ta kierwnica :roll: )bo wziąłem do przeprania ale jeszcze go nie zalożyłem, a podłokietnik zamontowalem raczej z powodów praktycznych (podparcie reki i schowek, bo ta alfa ma strasznie maly ;p) niz estetycznych ;)

Ładniutka Bella.Oczywiście pokrowca nie zakładaj,a podłokietnika bez chromu nie było :?: Jak będziesz gdzieś w Krośnie to daj znać. :jupi:

rodik napisał:
Witam kolege z Gorlic ;) Pokrowiec ściągniety(lepiej moze i wyglada bez, ale czasem mi sie slizga ta kierwnica :roll: )bo wziąłem do przeprania ale jeszcze go nie zalożyłem, a podłokietnik zamontowalem raczej z powodów praktycznych (podparcie reki i schowek, bo ta alfa ma strasznie maly ;p) niz estetycznych ;)

Owszem schowka to ona nie ma prawie... Za to bagażnik niczego sobie, szczególnie po złożeniu siedzeń ( pomijając fakt, że wszystko trzeba wysoko dźwigać z racji wysokiego progu tegoż bagażnika...) Kierownicę zawsze można skórką u mnie obszyć... z jakąś małą zniżką. Pozdrawiam.

Alfa super a kolor jedyny słuszny (według mnie :mrgreen: ) do 146.

Co prawda przebieg nie mały, ale przynajmniej prawdziwy a autko ładnie utrzymane i w fajnym kolorze. :)

Mam nadzieje że słowa użyte przy opisie silniczka:"póki co " oznaczały ewentualną zamianę motoru 1.6 boxer na 1.7 boxer 16v. Bardzo fajna aczkolwiek raczej ciężko stwierdzić by jakaś Alfa nie była fajna :D Dbaj o nią niech ci dalej dobrze służy i przynosi radość z jazdy.

DaniioDTB napisał:
Mam nadzieje że słowa użyte przy opisie silniczka:"póki co " oznaczały ewentualną zamianę motoru 1.6 boxer na 1.7 boxer 16v. Bardzo fajna aczkolwiek raczej ciężko stwierdzić by jakaś Alfa nie była fajna :D Dbaj o nią niech ci dalej dobrze służy i przynosi radość z jazdy.

Myślałem nad tym zeby kiedys wrzucic 1.7 16V boxerka bo to jednak boxer ;p ale tez nachodzi mnie nad wrzuceniem 2.0 TS. Ale to dopiero w rpzyszlosci i zobacze co jeszcze czas pokaze ;)

Rodik ładną masz tą Alfę tak, że podoba się nie tylko Tobie co do kierownicy to polecam obszycie u Belfer27 w ogóle od niego mógłbyś się dużo dowiedzieć na temat 146 właśnie bo swego czasu miał taką piękną 146 że jak tylko ją widziałem to głowa mi się obracała jak u gołębia o 180' :D
Twoja też jest ładna.
A w ogóle to witam kolegę krajana :D

Kolejny filmik z dzwiekiem mojego boxerka 8) :

:arrow: http://pl.youtube.com/watch?v=rrvzEsoHshk

Co prawda zauważyc mozna pare drobnych mankamentów :roll: :
-autko niestety wtedy było brudne :P
-odpadaja mi kawalki farby ze zderzaka jak widac, kiedys sie za to zabiore :|
- prawa lampka do podswietlania rejestracji tak zwisa (na filmiku byla wypadnieta)- u mnie musi byc obrocona i wcisnieta i sie trzyma a jak chcialem ja przestawic w prawidlowa pozycje to po dluzszej trasie wypadala i za bardzo to wisialo na kablu, nie chce tego zgubic :?
Ale jak wspomnialem to drobne mankamenty :DDD

Mozna tez zauwazyc brak naklejki tuning party :twisted: i czego nie widac na filmiku to brak oznaczenia pojemnosci silnika (co mi z samej "6" :mrgreen: ) - znajdzie sie tam wkrotce napis "cuore sportivo" :lol:

Witam!
Piękna, gratuluje. I życzę szybkich i udanych poprawek ;) Mam pytanko, ponieważ mam ten sam silnik to i chyba wydech ten sam.. Czy możesz mi dać linka na tłumiki końcowe pasujące do Boxera 1.6. I na co zwracać uwagę ? Pozdrawiam.

Amortyzatory
Powrót