• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Moduł anteny AR 156 po FL Sedan

Auto
Alfa 156 2.5 V6 24V CF3 Progression FL 2005 Vialle LSi: Była AR 156 1.6/1.8 T.S 98/2005r LPi Vialle
Moje uszanowanie.

Nie mogę ustawić większości kanałów radiowych a te, które są (niektóre) zanikają lub trzeszczą.

Gdzie znajduje się moduł antenowy ponieważ w prawy słupku "C" go nie ma.

Czyżby to była czerwona puszka na prawo od kolumny kierowniczej przed nagrzewnicą pod deską rozdzielczą?

to co piszesz to raczej moduł sterowania z kierownicy, wzmacniacz anteny jest chyba razem z jej podstawą w dachu pod podsufitką

Powinien być tam gdzie szukałeś. Podłączone są do niego dwa przewody ogrzewania szyby, robi ono za antenę.
Tylko to tak na 97%. Ostatnio tamte okolice rozbierałem i tak to wyglądało.

Powinien być tam gdzie szukałeś. Podłączone są do niego dwa przewody ogrzewania szyby, robi ono za antenę.
Tylko to tak na 97%. Ostatnio tamte okolice rozbierałem i tak to wyglądało.

U mnie w tym miejscu nie ma. W przed FL było wzmacniacz antenowy z tyłu a tutaj nie.

czesć , poradziłes sobie z tym problemem anteny? bo chciałbym u siebie też podziałać, i też poszukuje pomocy z tym tematem. :)

Jeżeli masz antenę na dachu to wzmacniacz antenowy znajduje się w jej podstawie. Uchyl podsufitkę z tyłu i będziesz miał duża podstawka - 4 wtyczki, mała podstawa anteny - 2 wtyczki. Odkręca się to kluczem 22 bodajże. Ogólnie alfy mają "kurewsko" słaby zasięg fm .
Ps. sorry za rynsztokowe określenie.

Amortyzatory
Powrót