[159] Model z końca produkcji

Szkaradnik

Nowy
Auto
159 2.4 Q-Tronic 2009, Giulia MY24 Tributo Italiano
Zastanawiam się dlaczego tak mało jest na rynku 159 z końca produkcji? Mam tu na myśli szczególnie chwaloną wersję 1.75 TBi. Wydaje mi się że byłby to idealny samochód dla mnie (o ile da się taki wziąć w leasing?) ale kurcze ciężko cokolwiek w ogóle znaleźć. A z automatem to już całkiem. :(

TBi było łączone tylko z ręczną skrzynią biegów.

Odnośnie TBi z końca produkcji – szukaj na zachodzie, przeglądaj na bieżąco też oferty allegro/otomoto. Ale u nas ciężko będzie znaleźć, choć czasem się zdarza. Mało tego się sprzedało. Niedawno we Wrocławiu pojawił się rodzynek z ostatnich miesięcy ze znikomym przebiegiem, ale 2.0 jtdm.

A kto sprzedaje dobre auto?.
Bogaci ludzie.
Ale takie auta rozchodzą się najczęściej zanim trafią na portale ogłoszeniowe. Dziwi mnie temat tego konkretnego 159 2.0 jtdm – mimo wysokiej ceny, auto nie sprzedało się do dzisiaj.

Dzięki za odpowiedzi. Trochę szkoda ze tak wcześnie wycofali 159 z produkcji bo szukam czegos co ma 3-4 lata, maksymalnie 5 (wyjatek dla Afly :)).

Przejrze ofertę zagraniczną, jakieś porady jak szukać? Głównie ten automat mnie interesuje.

Automat to tylko z silnikiem diesla. 1.9 albo 2.4.

Z benzynowych tylko 3.2 był łączony z automatem. Był też jeszcze 2.2 ale selespeed. Prawie nikt tego w Polsce nie ma.

Czyli albo benzyna albo automat. Ciężki wybór. ;)

Generalnie będzie ciężko, sam nie mam takiej wiedzy żeby coś wybrać poza Polską. I niestety perspektywa jeżdżenia 159 się oddala. :(

Czyli albo benzyna albo automat. Ciężki wybór. ;)

Generalnie będzie ciężko, sam nie mam takiej wiedzy żeby coś wybrać poza Polską. I niestety perspektywa jeżdżenia 159 się oddala. :(

Ile masz do wydania max? zakładając że kupujesz 1,75tbi w stanie tip-top z samiutkiego końca produkcji?:)

Nie wiem po ile chodza TBi bo głównie sie tymi automatami interesowałem.
Maksymalna wartość to jakieś 60k, jak nie znajdę zadnej Alfki to będę zmuszony brać jakieś nudne Audi A4.

Amortyzatory
Powrót