[159] Model Year 2011 (MY 2011)

• Autor wątku Autor wątku Pingwin
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Pingwin

Guest
Moto.pl pisze dziś:
"Alfa Romeo postanowiła usunąć pierwsze zmarszczki z oblicza 159-ki

Alfa Romeo 159 po raz pierwszy ujrzała światło dzienne podczas salonu samochodowego w Genewie w 2005 roku. Zastąpienie uznanej 156-ki, nagrodzonej tytułem Samochodu Roku 1998, okazało się jednak niełatwym zadaniem. Powód? Klientów zawiodła m.in. nieatrakcyjna oferta silników benzynowych w momencie premiery oraz nadwaga, która odbierała Alfie zwinność prowadzenia.

Żeby utrzymać zainteresowanie klientów, koncern Fiata sukcesywnie przeprowadza zmiany modelu. Pierwsze z nich wdrożono na początku 2008 roku. Masa 159-ki spadła wtedy o 45 kilogramów, zmieniły się nastawy zawieszenia, a także obsługa pokładowej elektroniki oraz wykończenie deski rozdzielczej. W zeszłym roku do palety silników dołączyła 1,75-litrowa turbobenzyna o mocy 200 koni oraz 2-litrowy turbodiesel o mocy 170 koni (więcej tutaj).

W nowy sezon 159-ka wjeżdża z subtelnie odświeżoną listą dodatków. Biżuteria w postaci nowych wzorów alufelg, okładzin deski rozdzielczej i tapicerki dostępna będzie w czterech pakietach wyposażenia: Comfort, Sport Pack, Comfort Plus Pack i TI Plus Pack. Niepowtarzalna linia nadwozia - wspólne dzieło Giorgetto Giugiaro i Centro Stile Alfa Romeo - na szczęście pozostała nietknięta."

Na szczęscie:)

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Mam kilka zdjęć MY 2011
W sumie to naprawdę kosmetyka, 159 na całe szczęście broni się swoją stylistyką bardzo dobrze :)

Tutaj carbon fibre (mam nadzieję, że prawdziwy, bo jeśli tylko sklejka to kompletna tandeta)

28582_10150190432150596_22275850595_12340868_5794415_n.jpg

Tutaj nie widzę większych zmian:
28582_10150190431970596_22275850595_12340867_7969923_n.jpg

No i z zewnątrz (jak widać, nowe fele):

28582_10150190431790596_22275850595_12340866_6612398_n.jpg

Mam kilka zdjęć MY 2011 W sumie to naprawdę kosmetyka, 159 na całe szczęście broni się swoją stylistyką bardzo dobrze Tutaj carbon fibre (mam nadzieję, że prawdziwy, bo jeśli tylko sklejka to kompletna tandeta)

Patrząc na ceny oryginalnego carbonu w sklepach tuningowych taka potężna konsola centralna powinna kosztować koło 1500 euro , także będę sceptyczny i powiem ,że to folia lub nadruk ( hydrografika).

Rafter, ja również jestem tego zdania.
Nawet nie liczę na to, że to będzie prawdziwy CF. Bardziej chodziło mi o to że byłby mile widziany.

Mam tylko nadzieję, że ta podróba będzie bardzo dobrej jakości.

Panowie, więcej optymizmu. Marchionne zapowiedział pół miliona alf to będzie pół miliona alf. Dlatego żadnych podróbek nie będzie. To na pewno carbon fibre.
To zresztą ciekawy chwyt marketingowy (czapki z głów przez geniuszem Marchionne): nic nie zrobić nowego z autem (bo czymże są nowe fele:))? ale wprowadzić do mediów komunikat, że jest nowa liftowana 159 i o aucie dziennikarze sami znów piszą i powielają:))
Bezkosztowa reklama. Brawo Sergio:)

A ja się założe że ten carbon to taki sam jak w Mito itp.
FOLIA !!! 3M DI-NOC.
Ale wygląda nieźle, ma strukturę.
Zastanawiam się tylko czemu carbonem nazywa się folię w czarno srebrną kratkę. Przeciez to wygląda kiepsko.

Na tym polega dreszcz emocji przy zakładzie.
A na serio- wspomniana okładzina typu carbon przyjeła się w koncernie fiata na tyle że nawet w Grande Punto ją dają. Jest fajna.
Nie wydaje mni się aby specjalnie dla 159 stosowali inną technologię

bo to piękne znakomite ciekawe i wyrózniające się auto, powtarzam to konsekwentnie i zamierzam zakupić egzemplarz. Jednakowoż z silnikiem TBi, dlatego czaję się na razie nad portfelem.

..a mnie sie felgi bardzo podobają no i skoro potrafili dać w kokpicie prawdziwe aluminium bardzo drogie i stratne w obróbce to nie zdziwiłbym sie ze carbon tez jest carbonem...pamietacie jeszcze np klamki ze 156? wszyscy inni jadą z plastikiem a włosi?...aluminium a przypomne że do zrobienia takiej jednej klamki trzeba pewnie koło kilograma aluminium obrobić ...takze panowie kochacie alfy i ludzi którzy je tworza to i w rzetelność i nietuzinkowe podejście włochów do aut trzeba wierzyc...

Amortyzatory
Powrót