[159] Mocniejsze sprzęgło

• Autor wątku Autor wątku PAKA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

PAKA

Nowy
Auto
159 SW 2.4 JTDm Q4 Ti
Ostatnie po regeneracji przejechało tylko 18 000 km, fakt że pomogłem mu na torze.
Czy istnieją jakieś mocniejsze sprzęgła, które można kupić "od ręki" czy tylko można je wzmocnić odpowiednio regenerując?
Czy ktoś ma mocniejsze sprzęgło w 2.4? Jak się sprawuje? Ciężej chodzi?
Z góry dziękuję za odpowiedzi i opinie.

Ja bym krótkiej żywotności upatrywal w regeneracji. Tarcza czy docisk się poddał?

Nie wiem co się poddało bo jeszcze jeździ:). Na 5 i 6 biegu ślizga się po mocniejszym wciśnięciu gazu. Ogólnie sprzęgło nie ma u mnie lekko - głównie jazda po mieście, napęd na 4 koła i czasmi jazda po torze. Oryginalne padło po około 10 tys. km po zawirusowaniu. Mechanik twierdzi, ze sprzęgło jest zbyt małe nawet dla seryjnego auta.

Póki co (i mam nadzieję że tak jeszcze przez jakiś czas zostanie) mam seryjne sprzęgło, a auto też Q4 po wirusie na 235 KM i 505 Nm. Sam zrobiłem narazie 20 kkm a wirus zrobiony 25 kkm temu jeszcze przez poprzedniego właściciela

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Nie wiem co się poddało bo jeszcze jeździ:). Na 5 i 6 biegu ślizga się po mocniejszym wciśnięciu gazu. Ogólnie sprzęgło nie ma u mnie lekko - głównie jazda po mieście, napęd na 4 koła i czasmi jazda po torze. Oryginalne padło po około 10 tys. km po zawirusowaniu. Mechanik twierdzi, ze sprzęgło jest zbyt małe nawet dla seryjnego auta.

Akurat fabryczne sprzęgło w 2.4 jest dość wytrzymałe, znowi przebiegi nawet rzędu 200 tysięcy kilometrów. Może masz za duży strzał momentu?

Amortyzatory
Powrót