• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[MiTo] Mito . Witam ! Opony R16 195/60 ?

Hunters

Nowy
Auto
Mito 1.4 95 KM
Dzień Dobry ! Aby poprawić troszkę komfort, większy balon w oponie. Oryginał Mito 95 KM jest R16 195/55. Mam pytanie czy R16 195/60 wejdzie i stosowaliście takie myki. Opona większy "Balon" większy komfort ?. Wygląd ? czy aby będzie bardziej miękka ? Dziękuję za podpowiedzi :)

Nie odczujesz różnicy a i licznik ci będzie przekłamywał.
O wyglądzie nie wspominam :cool:

Nie odczujesz różnicy a i licznik ci będzie przekłamywał.
O wyglądzie nie wspominam :cool:

OK Przez mrozy ( garaż nie ogrzewany) zrobiła się strasznie twarda ( amortyzatory) ją trzymały, ok. 0 stopni i OK,. Chyba trzymały amortyzatory, stukało z tyłu, na + stopni super, miękko i cicho. ;). Tak obok tematu. Miałem wcześniej Grande Punto 1.4 77 KM. To samo przerabiam teraz :D Osłona termiczna na kolektorze wydechowym - mocowanie. 2 dni moczyłem śrubki i w końcu puściły dokręciłem, dałem większe podkładki. Drżała i oddawała dżwne dżwieki po dodaniu gazu raczej po powrocie z gazu. Ogólnie super auto, zimą przy dużych - stopniach trochę się załamałem, ale już odpuściła z większą temperaturą. Jest OK. Jak było minus 15, masakra tłuczenie chyba amortyzatorów. Pozdrawiam !. Fakt RACJA Wygląd Kicha !

- - - Updated - - -

A i jeszcze nie mam osłony, od dołu silnika, już zamówiłem na Allegro i zakładam. Moje doświadczenie z Grande Punto! Kupiłem Mito i stała w garażu, Punto do żyda niech stoi pod chmurką. Stało tydzień bez jazdy, kupiec przyjechał i Kicha, kontrolki choinka, padł alternator, wtedy padało i mokro. 5 lat chodził super, postał tydzień w deszczu pod chmurką i nie odpalany i padł alternator. Jak ja go pozdrawiałem ;

Amortyzatory
Powrót