• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[MiTo] Mito - pokrowce na fotele

PPIotrek

Nowy
Auto
ALFA ROMEO MiTo 1.4 Distinctive, 78KM, rocznik 2010
Drodzy Forumowicze,

względnie od niedawna jestem posiadaczem alfy mito i... Poprzedni właściciel był chyba kawalerem. Dlaczego? Fotel przedni pasażera i tylna kanapa są w stanie b.dobrym, ale fotel kierowcy już tylko dostatecznym. Drażni mnie to. Co prawda uprałem go ale to nie to, co bym chciał.

Zastanawiałem się nad założeniem na przód pokrowców uniwersalnych skórzanych albo alcantra. Na allegro są jakieś uniwersalne rozwiązania (mam za mało postów, nie mogę dodać linków).

Czy ktoś z Was korzystał z takiego rozwiązania? Ma coś podobnego? Czy to w ogóle pasuje, czy przeciwne (uniwersalne = nie pasuje do żadnego samochodu). Warto, nie warto?

Dziękuję za odp.

Wolałbym już szukać używanych foteli niż bawić się z pokrowcami...

Jak kiera się wytrze to też pokrowiec, co nie?

Ale dobrze pisze - jeszcze nie widziałem dobrze zrobionego pokrowca na fotele (szczególnie tych "szmacianych"). Zawsze to wygląda jak wieś-tuning. Lepiej dać swoje do obszycia do jakiegoś małego tapicera, da nowe materiały i wypełnienia. Koszt pewnie większy ale trwałość czasami lepsza niż oryginalne.

Już nie chciałem komentować, ale pierwsza odp. w ogóle nie jest w temacie (a ja zadałem konkretne pytanie). Widocznie ktoś lubi mówić, żeby tylko mówić.

Ale spoko luz......... Na forum forda też jest cała mas takich "pustych" głosów. Widocznie znaczna część rodaków już tak ma.

Ostatnia edycja:
Ale sorry - pytasz o opinie o uniwersalne pokrowce z alledrogo to ja wyrażam swoją opinię - są tandetne. Chcesz dobrze? Wykonaj tapicerkę od nowa albo zainwestuj w pokrowiec, który ma "stelaż" z drutów i jest dedykowany.

Cena porządnych pokrowcy na wszystkie siedzenia nie będzie raczej dużo niższa od ceny fotela. pytanie czy się opłaca bawić w pokrowiec w takiej sytuacji.

Pokrowce na siedzenia.... i to jeszcze uniwersalne.... Piotrek chyba przesiadł się z Tico albo Fabi...

Dziękuję za głosy w sprawie. Już wiem - uniwersalnych na pewno nie kupię.

Ale znalazłem firmę, która się w tym specjalizuje i uszyje mi za sensowne pieniądze i to wg. mojego wzoru (wyślę im zdjęcia moich fordowskich oryginałów).

A co do tych wszystkich kąśliwych lub nie w temacie uwag - jakby poprzedni właściciel był bardziej ogarnięty, czysty, schludny, to pewnie tematu by nie było.... A fotele z allegro.... z tego co prezentują zdjęcia ich stan jest pewnie podobny do tego co mam teraz.

A nie taniej będzie wykonać nową/naprawić obecną tapicerkę? Jeśli nie ma tam skór to nie wyjdzie jakoś szczególnie drogo.

hej:) Zamówiłeś te pokrowce? Jak wyszły i czy mógłbyś dać namiary na te firmę:) Jeśli polecasz:)

Zamówiłem - nie jest źle, choć spodziewałem się troszkę lepszego rezultatu. Może dlatego, że porównuję z oryginalną czarną alcantrą z czerwoną nitką w drugim samochodzie.

Generalnie dobrze spasowane za wyjątkiem.... cyknę kilka zdjęć to zobaczysz co mam na myśli. Jak się zdecydujesz, to będziesz wiedział na co zwrócić im uwagę.

kilka fotek

hm... nie wiem dlaczego, ale wszystkie fotki "leżą", a powinny "stać"

mankamenty są z tyły foteli - jest za słabo zebrany materiał

Załączniki

• WP_20170419_07_35_59_Pro.jpg
    WP_20170419_07_35_59_Pro.jpg
    91.4 KB · Wyświetleń: 29
  • WP_20170419_07_36_08_Pro.jpg
    WP_20170419_07_36_08_Pro.jpg
    61.2 KB · Wyświetleń: 23
  • WP_20170419_07_36_17_Pro.jpg
    WP_20170419_07_36_17_Pro.jpg