MiTo na gaz LPG - kompendium

2. Marzy mi się "wlew" gazu pod klapką, obok wlewu benzyny (tak jak maja fabryczne Turbo 120 LPG). Czy gazownicy dadzą radę zrobić coś takiego (pewnie ich trzeba pytać;) ale wiecie, w sensie - czy taka opcja jest generalnie dostępna na rynku?).

ja tak mam.

Dzięki za wszystkie odpowiedzi,

zaczynam się zatem rozglądać za MiTo z silnikami TB120 i TB155 - wnioskuję, że takie najlepiej "zniosą" instalację LPG.

Na Allegro oferty +- 35-45 tyś - czy to w ok. cena za modele z takimi silnikami?

Pytam, bo trafiają się podejrzanie tanie egzemplarze (19 tys za 155 koni to trochę podejrzane).

Mam od 2 lat mito z gazem co prawda 1,4 80KM. LPG znosi świetnie. Na dotarciu były drobne problemy z regulacją gazu. AUTKO OSZCZĘDNE BARDZO JAK DLA MNIE 90zł=460km na trasie:) a w mieście zrobi 400:). Sekwencja gaz fabryczny :)

- - - Updated - - -

Tryby pracują idealnie. Spadek osiągów oczywiście delikatny jest. Nie ma co ukrywac lepiej sie zbiera na benzynie

Dwa miesiące temu zamontowałem instalację w swoim Mito 1,4 78KM i przejechałem na niej 4 tyś km - również na gazie sprawuje się rewelacyjnie. Spadek mocy ok. 5% ale zauważalny, spalanie to 9,8 w mieście i z klimą, tryby pracują normalnie.

A czy jest jakiś forumowicz z Miciakiem lub Julką z Lpg kupionym od dealera. Chętnie przeczytał bym jego odpowiedź, bo powiem, że sam zastanawiam się nad zmianą małego auta (drugie w rodzinie), które "tłukę" na codzień na Miciaka lub Julkę z fabrycznym LPG. :rolleyes:

Przepraszam za odgrzewanie kotleta - jest tylko jeden temat o MiTo z LPG, więc chyba dobrze, żeby wszystko było w jednym miejscu.

Czy ktoś więcej może się wypowiedzieć w kwestii tematu w MiTo? Konkretniej chodzi mi tak jak poprzedzającym o jednostki turbodoładowane.

Pozdrawiam !

Podbijam-gazowal ktos 135KM, MA?
Jesli tak, to ile macie juz przejechane na lpg?
Pozdrawiam

Drodzy,
kupuję Mito 1.4 120km, czy moglibyście polecić konkretną instalację gazową - która sprawdziła się u Was?
Chodzi mi o wszystkie podzespoły, a idealnie tez gazownika w Wwie.

Dziękuję.

Drodzy,
kupuję Mito 1.4 120km, czy moglibyście polecić konkretną instalację gazową - która sprawdziła się u Was?
Chodzi mi o wszystkie podzespoły, a idealnie tez gazownika w Wwie.

Dziękuję.

AGC Zenit Pro OBD z wtryskiwaczami Hana, reduktor Tomasetto, zbiornik 47 li. w miejscu po kole zapasowym, zawór tankowania montowany przy wlewie benzyny. koszt nie powinien przekroczyć 2800,00 zł

Czy ktoś jeszcze się wypowie? Gazownik proponuje mi: Stag 300 z podłączeniem do obd lub stag 4 z precyzyjnie ustawioną mapą gazową.
Bladego pojęcia nie mam o co chodzi, pomóżcie proszę, w życiu gazu nie używałem, zależy mi na bezawaryjnej i oszczędnej dla silnika instalacji.
Dziękuję.
A Miciak kupiony, śmiga aż miło :)

Decyzja zapadła, będzie gazowany Miciak TB120.
Czy ktoś parę słów na temat tej konfiguracji może napisać?
sterownik tech 224
reduktor Kme silver
wtryskiwacze Hana 2000 lub dragon

Jak juz ma byc TECH to lepiej z OBD. Czyli TECH 324

Według mnie, słaby. TECH to młody producent sterowników do gazu. Fakt, są to pracownicy AC czyli STAG i pewnie całe doświadczenie przenieśli do TECHa. Pytanie, czy i jak długo utrzymają się na rynku? Osobiście proponuje AGC Zenit Pro OBD + Hana itd.

Według mnie, słaby. TECH to młody producent sterowników do gazu.
Chyba trochę przesadzasz.
A jaką masz gwarancję ,że sterownik zenit z OBD właśnie przy użyciu OBD sobie poradzi ?
Tech 224 radzi sobie doskonale i bez OBD więc po co przepłacać?

Poszukiwany Mito do zagazowania

Witam serdecznie użytkowników Forum.
Po przejażdzce w salonie nowym Mito postanowiłem że zastąpi ono niebawem mojego wysłuzonego Colta. W grę wchodzi tylko wersja, która dobrze bedzie tolerować gaz.
Oczywiście przeczytałem bardzo dużo w necie i na forum w w tym temacie - i mam w głowie sporo informacji, które chciałbym potwierdzić i usystematyzować. Proszę Więc serdecznie o komentarze do poniższych punktów:

1. Czy najlepszy do gazu bedzie 1.4 TB 120 KM ? W tej chwili wychodzi taki z fabrycznym gazem, takze o czymś to chyba swiadczy ?
2. Czy silnik 1.4 T-Jet 120 KM z Fiata Bravo to ten samo silnik co z pkt 1? Bo na forach opisują że on z kolei nie lubi gazu...
3. Czy troche mocniejsza wersja 1.4 155 KM równie dobrze bedzie tolerowac gaz ? Czy na cos w tej wersji trzeba specjalnie uwazac?
4 Na rynku niemieckim z tego co widzę na Otomoto, występuje również silnik 1.4 16v 95 KM. Czy polecacie go do gazu ? Ponoć sporo żlopie oleju...
5 Na co tzreba uwazać przy 1.4 TB 120 KM ? Co może nawalić, jakie są koszty np. turbiny ?
6. Jaka instalacja jest przez was polecana? W tej chwili mam BRC Sequent 24.11 i bardzo sobie chwalę. Nie wiem jak spisuje się w Mitkach..
6. I najwazniejsze.......czy są na forum ludzie którzy zajmują się sprowadzaniem Mitek ?

najlepszy do gazu jest 1.4 tb 120hp
chyba tan sam
trochę mocniejsza wersja jest jeszcze lepsza bo lepiej po jajach pieści...
słabsze silniczyny sobie podaruj
turbina pewnie z tysiąc złotych kosztuje regeneracja

po co ci mito, we sobie punto albo inne bravo..

siema
który będzie najlepszy to nie wiem, ale wiem że 1.4TB będzie bardzo dobry, bo takim jeżdżę i sobie chwalę
zagazowałem go przy 60 tys. przebiegu gratami lpg-tech, przejechałem 20 tys. i nic się kompletnie nie dzieje, leję gaz i cieszę się co zerknę na ceny benzynki ;)
co może nawalić? nie wiem...ja od zakupu auta jeżdżę totalnie bezawaryjnie :)
polecam!

Amortyzatory
Powrót