• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[MiTo] Mito linki cięgna zmiany biegów

Homer6000

Nowy
Auto
Mito 2009 1.4 120KM
Witam.
Jestem w trakcie naprawy rozrusznika, a że wykorzystując już dość mocno wybebeszona część komory silnika w okolicach linek lewarka zmiany biegów chciałbym to wykorzystać.
Biegi działają następująco:
Skok drążka na jedynkę, trójkę, piątkę jest bardzo krótki, natomiast na dwójkę czy czwórkę idzie dość normalnie. Jak jest już wrzucona dwójka lub czwórka to drążek mogę jeszcze "docisnąć na dół, z tym ze wraca/sprężynuje.
Mówiąc inaczej: Jak jest na dwójce to wizualnie wygląda tak jakby był na luzie, a jak jest na luzie to wygląda jakby był na jedynce.

Próbowałem regulować linki przy wybieraku. Mocowanie przegubu można wykręcić maksymalnie i jest to niewystarczające. Brakuje regulacji.
Czy to świadczy o zużytej lince?
Jak wygląda wymiana? Trzeba demontować tłumik? czy uda się to jakoś pominąć?

Wydaje mi się że tam nic nie powinieneś regulować tylko odblokować tą Linke ze sprężynka i wejść drążkiem w taki ala tryb serwisowy wtedy blokujesz ta zapadkę i teoretycznie jest ustawione.

Witam,
Bardzo proszę o pomoc, bo nie wiem czy można jeździć.
Zdjąłem mieszek i po prawej stronie jest takie miejsce aby ustawic go w pozycji zerowej , ale na samym drążku nic nie ma. zwykły prosty pręt.
Zastanawiam się, czy na prawdę można być winna linka - kwestia jej rozciagnięcia itd.

Amortyzatory
Powrót