• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Miękkie popychacze

GrzesMis

Użytkownik
Auto
159 TBI
Panowie, kupiłem popychacze okazyjnie używane, prawie wszystkie uginają się w palcach:
[video]http://pl.tinypic.com/r/2e1gkef/9[/video]

sprawdzałem swoje stare na ugięcie ale ni hu hu nie idzie ich ugiąć, nawet w imadle

ktoś poradzi? te miękkie nabiorą oleju?

Uginają się bo są puste, a Twoje są pełne oleju. Jak chcesz żeby były twarde to zanurz je na noc w roztworze viagry z baveranem 1 porcja viagry, jedna braveranu i 20 porcji wody ;)

Tak serio dopóki nie zaczną pracować to nie będą twarde.

ok, rozumiem. Te wyjete z mojego silnika nie powinny scisnac sie w np imadle i nie powinien z nich wypłynac olej? nastepnie zanurzyc na noc w oleju i potem sprawdzac na ugiecie? z drgiej strony grały mi popychacze na pierwszym cylindrze a sa one tak samo twarde jak inne;/

Może wałek jest wytarty

hmm a znajdę gdzieś jakieś z wymiarowanie krzywek wałka, żeby to pomierzyć?

Hak, dobry jesteś. Grześ pyta o wymiary wałka a Ty się pytasz po co mu krzywy wałek :sarcastic:

hmm a znajdę gdzieś jakieś z wymiarowanie krzywek wałka, żeby to pomierzyć?
Nie sądzę. Nawet jakbyś znalazł to zastanów się jak niby byś to zmierzył :)
Myślę że po prostu trzeba obejrzeć wałki czy nie noszą śladów wytarcia. Czy na podniesionej krzywce nie ma luzu pod szklanką.

Hak, dobry jesteś. Grześ pyta o wymiary wałka
Zobacz jaka dzisiaj data...
Zrobiłem kumplowi kawał. Wziąłem STP do strzykawki, rozlałem lekkim łukiem przed jego wozem... Teraz rozkłada karton na parkingu i sprawca skąd ma wyciek...

Amortyzatory
Powrót