• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Stelvio] Miała być Rosso jest Vulcano

Ostatnio parę rzeczy się zmieniło, tylko umyć nie ma kiedy:)

Od początku chciałem czarne ramki, ale na stocku trafiło się praktycznie wszystko co chciałem, ale z chromami, zatem już są takie jak chciałem.
Pokaż załącznik 257600
Pokaż załącznik 257601

Element zderzaka też według mnie za bardzo kontrastował
Pokaż załącznik 257602
Pokaż załącznik 257603

No i wczoraj przyszedł wydech końcowy Ragazzona, naprawdę polecam, w końcu chodzi jak na 280 koni przystało, ale nie nachalnie. Końcówki zostały oryginalne, może kiedyś...
Pokaż załącznik 257606
Pokaż załącznik 257607

No i jeszcze taka mała rzecz, ale fajnie wygląda
Pokaż załącznik 257604
Pokaż załącznik 257605
Nagraj proszę jak brzmi ten końcowy od Ragazonna i wrzuć linka. Jestem bardzo ciekawy efektu, może się skuszę.

Modyfikacje wyglądają bardzo dobrze . Niby drobne rzeczy ale znaczące w odbiorze auta.
Ramki szyb i dyfuzor u dealera brałeś czy jakoś inaczej załatwiałeś ?

Podbijam, nie myślalem o zmianie ramek bo zakładałem że problematyczne, a tu można? Też mam chrom, wolałbym czarne.

Ze względu na to, że wcześniej pojawiła się dyskusja, że Stelvio a może Cupra Ateca:) Akurat dzisiaj u mnie w pracy była Ateca, co prawda nie Cupra, ale oprócz w sumie nieco spojlerów i innych kół to bryła podobna, tak dla porównania w podobnym ujęciu. Komentarz wydaje się zbędny :)
Pokaż załącznik 255736
Pokaż załącznik 255737

Porównanie tych aut jest tak samo trafne jak zastanawianie się kto jest lepszy - Angela Merkel czy Penelope Cruz...
Stelvio masz piękne!

Modyfikacje wyglądają bardzo dobrze . Niby drobne rzeczy ale znaczące w odbiorze auta.
Ramki szyb i dyfuzor u dealera brałeś czy jakoś inaczej załatwiałeś ?

Nie nie brałem u dealera. Zwykle oklejenie, ale również mi się o wiele bardziej podobają niż chrom i ten srebrny dyfuzor. Dyfuzor akcesoryjny coś koło 1400 zł... Sam dyfuzor

- - - Updated - - -

Co do filmików z dźwiękiem z wydechów, ok poniżej linki. Nagrywane telefonem i powiem Wam szczerze, że jak sam oglądam to zupełnie ten filmik nie oddaje prawdziwego dźwięku.
Stock
https://youtu.be/ZYfUJApeUkM
Ragazzon
https://youtu.be/hjwWmnEZyoc

No Stocku już raczej nie nagram:)
Co do po wymianie to nie jest hala

Ostatnia edycja:
No tak jak pisałem wrzucając linki. Nagranie zupełnie tego nie oddaje. W rzeczywistości różnica jest spora

Mały detal, a koni więcej na bank ze 20 minimum:D
A tak poważnie to miły dla oka drobiazg
IMG_20190822_155807.jpg

Widzę, że długo się nie zastanawiałeś :) Długo trwa dostawa? Jak z trudnością montażu?

Witam kolegów, dzisiaj odebrałem ślicznotkę z zabezpieczenia lakieru ceramiką, zabezpieczenia wnętrza i zdecydowałem się na częściowe zabezpieczenie foliami.

Jakie elementy zabezpieczałeś folią i jak finansowo to wychodzi z ceramiką i bez ceramiki?

Rychło w czas odpowiadam :)
Folia zderzak przedni i klamki. Folia 3M koszt 700 zł. Ceramika nie pamiętam już dokładnie koło 1700 zł

- - - Updated - - -

Mały update, Obecnie Włoszka ma ponad 12 kkm, jak do tej pory wymiana na gwarancji czujnika różnicowego filtra GPF na gwarancji przy ok. 10 kkm. Przy okazji wymiana filtra kabiny i odgrzybianie klimy. Ogólnie sama przyjemność :)
No i w końcu przyszedł czas na wymianę obuwia.
IMG_20191210_152217.jpg
IMG_20191210_152254.jpg

- - - Updated - - -

Widzę, że długo się nie zastanawiałeś Długo trwa dostawa? Jak z trudnością montażu?
Przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam, ale nie zaglądałem do tego tematu. Zamawiałem w ASO, montaż też. Ściągali kierownicę, dostawa jakieś 2 dni

Ostatnia edycja:
Mi udało się zdobyć oryginał.
52.jpg

Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka

Jako że względu na fakt, że ostatnio po pobycie na parkingu komuś bardzo spodobały się dekielki z felg, kupiłem czarno białe jak na zimowych
IMG_20200510_135938.jpg
IMG_20200510_161404.jpg

Na lato mam takie, ale 19 cali. Czy myślałem, pewnie tak, ale kupiłem auto ze stocku miał 19 no i były już letnie opony zatem dokupiłem jedynie felgi. Musiałbym sprzedawać opony letnie kupować 20 i opony i felgi i tak zostało jakoś. 20 na pewno lepiej, może kiedyś się uda felgi z Q razem z Q :)
IMG_20200511_092618.jpg

Czyli gość ma dobry gust nie tylko kulinarny, ale i motoryzacyjny :)
No właśnie on ma 20 calowe koła i z tego co widzę po wyposażeniu to ma wersję B-tech

- - - Updated - - -

No bez kitu, dobrze że chociaż felg nie porysował...

z tego co wspominałeś, to chyba nie pierwszy raz... możne wydrap z drugiej strony jakieś inicjały, potem znajdziesz w necie.
Tak mam wrażenie, że to Ci co łażą po parkingach i wycieraczki wciskają...

Amortyzatory
Powrót