• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[MiTo] Mia Bella Alfa Rosso

Andrzej_Kolbudy

Użytkownik
Auto
Alfa Romeo 156 2.0JTS; Ford Fiesta ST 3D 200KM, Fiat 500X, była Alfa Romeo Mito i Vespa125
Dziś moja Alfa kończy 9 lat.
Przebyliśmy razem drogę ponad 196 tys km. I to nie koniec.
Zawsze z uśmiechem na twarzy.

alfa.jpg

Jest członkiem mojej rodziny. Codziennie Ją podziwiam. Przed firmą stawiam na podwyższeniu, aby móc na Nią spojrzeć.
Nie miałem planów tak długo z Nią jeździć, ale nie wyobrażam sobie zmiany.

http:// http://www.forum.alfaholicy.org/mito_giulietta/74196-100_000km_radosci_jazdy.html?highlight=

W ramach urodzin wczoraj dostała ode mnie prezent - wizytę w SPA.
Mycie, odkurzanie, trochę perfum i makijaż - woskowanie. Efekt niesamowity.

W zeszłym roku zmieniłem fabryczne radio na zestaw multimedialny Kenwood z Android Auto.

A 2 lata temu sprawiłem Jej ogrzewanie postojowe. Od tego czasu mówi do mnie zawsze ciepłym głosem.

A najlepsze jest to, że jutro rano znowu jadę Nią do pracy.

Kurde, w ogóle po tych autach nie widać że już tyle lat mają!

Z przykrością informuję, że w dniu 8 stycznia 2020 r. członkini mojej rodziny czerwona Alfa Romeo Mito po przebyciu ze mną w ciągu prawie 11 lat 226782km zakończyła swój żywot.
[ATIMG_20200108_172343.jpg

Sprawca skręcając na skrzyżowaniu nie ustąpił mi pierwszeństwa.

Najgorsze w tym, że jego ubezpieczyciel wycenił mi całkowitą szkodę na 11500zł.

Samochod miałem dopieszczony pod względem technicznym.

Kupuję tylko nowe, bo samochód to urządzenie jednorazowe - do pierwszego wypadku. Na przykładzie mojej Alfy. Lekka stłuczka, ale powyginała się podłużnica. Samochód po naprawie nie będzie już bezpieczny - brak strefy zgniotu.
Ubezpieczyciel sprzeda go, ktoś go wyklepie, a ktoś nieświadomy będzie nim jeździł, bo go tanio kupi.

Marka Alfa mnie "olała". Nie ma w ofercie dla mnie samochodu.
Zamówiłem 3-drzwiową, czerwoną Fiestę ST.

Miał być mały, 3 drzwiowy, mocny z mechaniczną skrzynią biegów i ładny. Fiesta tylko nie jest ładna.

Amortyzatory
Powrót