• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[33] Mia Bella 33 1,7IE

Cholera, niesamowita robota, chciałbym taką reanimację zobaczyć na jakiejś 75... ;-)

Nie no - trzeba napisać że zaje...sta robota. Zazdrość jak cholera.
Napisz na priv albo na r-sokol@wp.pl ile zapłaciłeś blacharzowi i ile lakiernikowi - wystarczą 2 liczby - chciałbym mieć orientację jaką kasę szykować.

dzięki wszystkim za miłe słowa, które budują mnie w twierdzeniu iż warto takie samochody reanimować, mimo iż ich wartość na dzień dzisiejszy jest dużo niższa niż wydane pieniądze. Mam nadzieję że z czasem się to troszkę zmieni ;) a na dzień dzisiejszy mam auto które świetnie się prowadzi, pięknie mruczy i rzadko można spotkać na drodze :cool:

piękna robota! zdecydowanie warto reanimować takie samochody i też liczę na to, że w końcu zaczną kosztować tyle, ile ktoś włożył w nie pracy. fajnie, że auto rekompensuje włożony w siebie czas i kasę :)

Pamiętasz Redż jak na allegro stała chyba w zeszłym roku Alfetta w kolorze podobnym do Twojej 33 za jakieś 8 tys zł w całkiem dobrym staniea Pisaliśmy na KARPiu, żeby ją brać :) Dziś przejrzałem autoscouta za dobrymi egzemplarzami Alfetty i trzeba szykować 5 tys eur. A niby takie zwyczajne auto.
Jeśli chodzi o stare Alfy to mam w zasadzie pewność, że będą drożeć. Tu prawie każdy model staje się klasykiem i jest poszukiwany. Pomijam Arnę.

Co do 33 - nasz tajemniczy blacharz dał prawdziwy popis, nie mogę się jej doczekać na drodze.

Oj, uważaj:) W końcu to taki ewenement że wbrew pozorom, ze względu na wszechobecną nienawiść do tego auta, kiedyś może być nie lada rodzynkiem.

BTW, redżi, zaczynasz mnie denerwować bo tak właśnie chciałem zrobić swoją starą 155, aż żal ... ściska:)

Ostatnia edycja:
Panowie szacun dla kolegi wielki za nakład pracy i kasy. Ale jak wszyscy wiemy , gdzie zaczyna się pasja to ekonomia się kończy... :) dlatego kocham takie projekty:)

Kawal dobrej roboty! Od razu widac, ze Alfaholik w skrajnym stadium uzaleznienia ;)

Szacun i czekamy na koncowe fotki! :)

po 6 m-c długiego, mozolnego grzebania, w końcu wróciła trochę odmłodzona, dr. Darek wykonał kawał świetnej roboty:D W prawdzie zostało jeszcze parę pierdół do zrobienia ale i tak oko cieszy. Na jesień trzeba będzie ogarnąć silnik i komorę, bo tego niestety nie ruszałem i przy reszcie wygląda nieciekawie:( Z dość istotnych rzeczy brakuje mi rynienek plastikowych, montowanych na skraju dachu po obu stronach. Jeśli ktoś takowe posiada to z chęcią odkupie.
attachment.php
attachment.php
attachment.php

Załączniki

• 20140513_150430.jpg
    20140513_150430.jpg
    161.9 KB · Wyświetleń: 262
  • 20140513_150311.jpg
    20140513_150311.jpg
    158.6 KB · Wyświetleń: 256
  • 20140513_150356.jpg
    20140513_150356.jpg
    155.4 KB · Wyświetleń: 258
Wg mnie to najpiękniejsza Alfa, zaraz po 75. Po prostu piękna. Brat miał taką, nówkę z salonu, czerwoną :) później czerwoną 75, całe dzieciństwo spędziłem wśród tych samochodów.

Cieszy oko. Super sprawa. Gratuluję cierpliwości

Niesamowicie miło było poznać osobiście. Była to świetna wartość dodana do zlotu. Mam nadzieję spotkać się ponownie i obczaić na żywo Wasze cuda na kołach :)

Tymczasem:
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php

Załączniki

• DSC_3350.jpg
    DSC_3350.jpg
    61.8 KB · Wyświetleń: 134
  • DSC_3348.jpg
    DSC_3348.jpg
    105 KB · Wyświetleń: 132
  • DSC_3347.jpg
    DSC_3347.jpg
    80.1 KB · Wyświetleń: 132
  • DSC_3346.jpg
    DSC_3346.jpg
    41.3 KB · Wyświetleń: 130
  • DSC_3345.jpg
    DSC_3345.jpg
    101.4 KB · Wyświetleń: 133
wielkie dzięki zeb za zdjęcia nawet nie wiedziałem że wrzucone w temat :P
Po odkopaniu tematu wrzucam fotke z rozpoczęcia sezonu w trójmiescie, niestety były tylko dwie Alfy :( oraz zdjęcia części które zakupiłem do remontu silnika. Chciałem kupić wałki sportowe ale ich cena mnie zniechęciła więc zostaną podstawowe. W sumie to i dobrze bo jak bym zaczął kombinować z mocą to by jeszcze niezły bajzel z tego wyszedł i niepotrzebne koszta.
20160410_144328.jpg20160410_150934.jpg20160416_211739.jpg

Ostatnia edycja:
Tylko dwie, ale za to jakie ;)
Bedziecie z Majcherem w Żerkowie w tym roku?

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Muszę się do Was wybrać swoją jak poskładam bo ostatnio rzadziej w GD bywam z pracy.

Tylko dwie, ale za to jakie ;)
Bedziecie z Majcherem w Żerkowie w tym roku?
niby tak ale mimo wszystko szkoda że tylko dwie. U nas w 3-mieście miłują się w niemieckiej motoryzacji.
niestety nie, u mnie w przyszłym tygodniu pojawi się nowy domownik i obowiązki raczej nie pozwolą w najbliższym czasie gdziekolwiek się wybrać ;)

Alfa 33 1,7 mk2 1,7 na 2 gaznikach to pierwsza Alfa jaką jezdziłem za kółkiem

oj mk2 na gaźnikach chciałbym takie, moja to IE ale i tak fajnie brzmi i jeździ.

Muszę się do Was wybrać swoją jak poskładam bo ostatnio rzadziej w GD bywam z pracy.

jak bedziesz w GD to daj znać ogarniemy jakiegoś spota ;)

Amortyzatory
Powrót