• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

[156] Mia bella 156 jtd sw 2003

Drabinem

Nowy
Auto
156 SW 2003, 2.4 jtd 150 KM blue cosmo
W sobotę - 22 grudnia - nabyłem, od kolegi Koque, przepiękny oraz bardzo zadbany egzemplarz 156. Rocznik 2003, po wewnętrznym FL. Silnik tej maszyny to 2,4 jtd, czyli 150 KM. Jej brzmienie przyprawia pasażerów o zawrót głowy i nawet najbardziej zagorzali przeciwnicy Alf chcą doświadczać jej brzmienia. Moje marzenie o Alfie się spełniły. Teraz tylko kilka małych poprawek mechanicznych - standardowych. Zapewne fotki będę dołączał z biegiem czasu, ale dziś mogę już wstawić pierwszą - z dnia przyjazdu do Słupska. DSC_0755.jpg

W czwartek wymieniać będę przegub. Poza tym nie ukrywam, że wymiana żarówki świateł mijania nie należy do prostych - gdyby nie małe ręce obsługującego stację benzynową - pewnie męczyłbym się z tym z dwa dni. Ściągnąłem sobie także instrukcję obsługi AF - jakby ktoś potrzebował, to mogę udostępnić.

Dbaj, bo jest o co:P chociaż pewnie nie raz pociągnie Cię po kieszeni, ale jazda tym potworkiem rekompensuje wszystkie wydatki:D

Pytałem jaki mechanik w Słupsku jest dobry, potwierdzę, to co usłyszałem: ELTEK na Słonecznej.
Przegub wymieniony!
Teraz kolejne sprawy:
1. Drugi przegub
2. Tylne łączniki stabilizatora
3. Linki ręcznego
I życie staje się piękniejsze!
Umyta, wywoskowana... aż nie chce się z niej wysiadać...DSC_0758.jpgDSC_0759.jpgDSC_0760.jpgDSC_0761.jpg

Wszystko pięknie, ale może pomyślisz na sportpackowymi nakładkami na progi? SW z nakładkami wygląda zacnie:D

Jeśli chodzi o nakładki to potwierdzam, dodają przyzwoitego uroku. Mogę porównać bo mam jeszcze sedana na podwórku własnie bez tego pakietu. ;D

Wszystko pięknie, ale może pomyślisz na sportpackowymi nakładkami na progi? SW z nakładkami wygląda zacnie:D

Witam, może nie jestem w temacie: co to są te nakładki? i gdzie można je nabyć? jakieś konkretne? Podeślij mi jakiegoś linka co i jak, bo zbytnio nie wiem o co chodzi. Dzięki bardzo

Ostatnia edycja:
powiem szczerze, że bardzo wielka różnica, muszę się zastanowić - najpierw koszty ogólnych wymian - dopiero co kupiłem Laskę, więc najpierw muszę powymieniać drobnostki a tedy będę myślał o upiększaniu zewnętrznym - ale opcja na prawdę super. Dzięki bardzo

Nie ma sprawy, ja sam sobie nie wyobrażałem swojej 156 SW żeby nie miała nakładek na progi:P

Co do tych nakładek to potwierdzam :) Ja już zakupiłem, czekają teraz na przemalowanie i niedługo wylądują na Alfie :)

Zamówiłem w piątek nową wycieraczkę tylną, bo stara jakoś już zwichrowana była. Jak tylko przyjdzie i zamontuję - wstawię fotkę i opiszę wrażenia.
Ach ta moja Bella....

za radą kolegów z forum, wziąłem lusterko (w celu wymiany przednich żarówek) i nauczyłem się... 2 minuty i po sprawie! a pierwsza sprawiła mi wiele trudności...:D

Alfa jak Alfa zawsze piękna :) szkoda że nie sedan ;) motorownia bardzo fajna. No i obowiązkowe telefony robią robotę. Z żarówkami postojowymi bywa ciężko też tak mam. Pozdro

Dziś wymieniłem tylną wycieraczkę od szyby oraz żarówkę od lewego halogenu... Nie ukrywam, że przy halogenie to się namęczyłem...

Moje autko było dziś u mechanika. Wymienione zostały:
1. Linki hamulca ręcznego
2. Uszczelka przy turbinie
3. Łączniki stabilizatora tył
4. Prawy przegub

Od razu lepiej się jeździ. Byle tylko zrobiło się cieplej i można będzie ją wtedy umyć, wywoskować i porobić kilka fotek w słońcu.

Amortyzatory
Powrót