[159] Menu główne

Malygimli

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159
Witam.

Mam pewien problem, a mianowicie rozchodzi się o wejście do MENU w panelu przy kierownicy, naciskając przycisk mam tylko jedną opcję, Speed Limit oraz nie jestem w stanie poruszać się po innych funkcjach. Używając +/- przeskakuje mi tylko na On/Off. Nie wiem, może jestem mało inteligentny ale w żaden sposób nie jestem w stanie przejść do innej funkcji. Dodam, że posiadam wyświetlacz wielofunkcyjny rekonfigurowany (w ogóle jeżeli to coś ma do rzeczy) dodam również, że widziałem filmik na YT, gdzie "Ktoś" poruszał się w menu z łątwością. Z góry dziękuję za pomoc :)

Hej, próbowałeś zarówno na postoju jak podczas jazdy? U mnie właśnie podczas jazdy menu jest zablokowane, działa tylko speed limit dokładnie w taki sam sposób jak opisałeś.

Sprawdzałem na postoju. Dziś sprawdzę czy podczas jazdy jest dostępna inną funkcją.

Wystarczy zajrzeć do instrukcji:

"w samochodzie w ruchu ze względów bezpieczeństwa możliwy jest dostęp do menu zredukowanego (ustawienie speed limit), w samochodzie zatrzymanym możliwy jest dostęp do menu rozszerzonego"

Witam.

Mam pewien problem, a mianowicie rozchodzi się o wejście do MENU w panelu przy kierownicy, naciskając przycisk mam tylko jedną opcję, Speed Limit oraz nie jestem w stanie poruszać się po innych funkcjach. Używając +/- przeskakuje mi tylko na On/Off. Nie wiem, może jestem mało inteligentny ale w żaden sposób nie jestem w stanie przejść do innej funkcji. Dodam, że posiadam wyświetlacz wielofunkcyjny rekonfigurowany (w ogóle jeżeli to coś ma do rzeczy) dodam również, że widziałem filmik na YT, gdzie "Ktoś" poruszał się w menu z łątwością. Z góry dziękuję za pomoc :)
A nie masz czasem ori nawigacji? Jesli tak to tam sa ustawienia menu.

Ale mimo to opcji powinno być więcej. Pewnie z jakiegoś powodu, komputer "myśli", że samochód jest w ruchu i wyświetla okrojone opcje.

Właśnie do instrukcji zajrzałem w pierwszej kolejności i zaskoczyło mnie to, że mam tylko jedną możliwą opcję. Tak mam radio z nawigacją, w której opcji tego szukać? Settings -> vehicle? Czy może w inny sposób? Osobiście próbowałem wszystkiego co "radziła" instrukcja , niestety nie mogę dojść do innych funkcji MENU przy panelu kierownicy.

Sprawdziłem u siebie i faktycznie, też mam tylko limit prędkości i czułość czujnika światła. Jak ktoś ma wersję bez czujnika światła, to będzie miał tam tylko jedną pozycję.

Amortyzatory
Powrót