Mechanik!!Warszawa!!

• Autor wątku Autor wątku RAQ
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam.
Tydzień temu wymieniałem olej, płyn chłodniczy i kompletny rozrząd u Pawła w Pablogarage. Z czystym sumieniem mogę go polecić tym co cenią jakość usług.
Pozdrawiam. Michał.

Ja osobiście polecam Roberta Rudno koło Kołbieli tel 608761628. Pracował w serwisie nawet dłużej od pablo. Robił u mnie już kilka rzeczy w belli i na razie nie narzekam poza tym pełna profeska i u niego nie trzeba tak długo czekać na wizytę .

Polecam warsztat ojca, Warszawa-Ursus ul.Bodycha 79 przy Noworegulskiej. Mamy ścieżkę diagnostyczną, tak więc hamulce sprawdzamy na miejscu. :)
W razie co podaję swoj tel. 519-122-624. :)

Ja osobiście polecam Roberta Rudno koło Kołbieli tel 608761628. Pracował w serwisie nawet dłużej od pablo. Robił u mnie już kilka rzeczy w belli i na razie nie narzekam poza tym pełna profeska i u niego nie trzeba tak długo czekać na wizytę .
Fakt niezły. serwisował mi 8 lat moje alfy :)

Ja swoją Alfę ponownie zostawiłem u mechanika w Wołominie:
http://www.autokielak.pl/
W zeszłym roku robił mi całe zawieszenie i hamulce i wszystko jak najbardziej ok. Teraz remoncik silnika i wymiana sprzęgła.
PS. Koleś ma świetnego Garbusa jak pamiętam chyba z 74r kompletnie odbudowany, w środku wszystko w kremowej skórze no i najważniejsze z tyłu bokser 1.7 8V. Generalnie wygląda obłędnie.

a czy ktoś korzystał może z CNS Szuba w Sulejówku? mają autoryzację fiat/alfa na naprawy blacharskie, a pozostałe wykonują bez autoryzacji. jakie są ceny i "wrażenia" z napraw?

Witam,

Poszukuję sprawdzonego i zaufanego mechanika/serwisu który za rozsądne pieniądze podejmie się wymiany silnika w Alfie GT 2.0 JTS.

Jak myślicie, jakie to mogą być koszty ? Najchętniej w Warszawie.

Pozdrawiam
Adam

Witam,

Poszukuję sprawdzonego i zaufanego mechanika/serwisu który za rozsądne pieniądze podejmie się wymiany silnika w Alfie GT 2.0 JTS.

Jak myślicie, jakie to mogą być koszty ? Najchętniej w Warszawie.

Pozdrawiam
Adam

Tomek Seliga (namiary patrz wyżej w tym wątku) na 99% sobie poradzi - robił swapa 2.0 TS w GTVce Piotrka. Więc najlepiej do niego zadzwoń to Ci przy okazji powie, ile by Cię to kosztowało :)

Dzięki Kreatyna55 za podpowiedź. Pierwszy raz o Robercie z Rudna dowiedziałem się właśnie z Twojego postu i gdyby nie on to dalej dobijałbym się do Pabla... a tak - już po robocie :)
Krótkie podsumowanie - najbardziej profesjonalne podejście do klienta i jego Belli jakie do tej pory widziałem ( na dzień dobry dostałem propozycję kawy lub herbaty), brak jakichkolwiek oznak ignorancji, praca wykonana precyzyjnie, "na spokojnie", nawet w większym zakresie niż było omówione. Na koniec miła niespodzianka w postaci małego rabaciku. Jestem bardzo zadowolony ale jednocześnie trochę wkurzony na mechanika, którego do tej pory niesamowicie ceniłem. Usterka, którą teraz naprawiałem, jest wynikiem jego niedokładności. Wychodzi na to, że czasem warto jednak patrzeć mechanikom na ręce...nawet tym "dobrym".
Tak na marginesie dodam, że Robert pracował w ASO Alfy 11 lat! Myślę, że powinien nieco bardziej się rozreklamować choć mam świadomość, że jak to zrobi to będzie to samo co u Pabla :( (2 miechy w kolejce to przegięcie)...

Ostatnia edycja:
W odpowiedzi do tematu głównego.Może nie mechanik, ale temat blacharz-lakiernik. Zostało mi po poprzednim samochodzie (Mazda3). Zawsze (kilka razy) miałem okazję skorzystać z ich usług, a to jakaś stłuczka, a to jakieś "poprawki" wynikające z wieku tamtego samochodu. Parę rzeczy robili. Zawsze zrobione na czas, bardzo dokładnie (w tym idealnie dobrany lakier). Ogólnie nie miałem do czego się przyczepić. Z Alfą też raz tam byłem i też zrobiona idealnie. Co prawda tym razem była ewidentna moja wina-było to krótko po zmianie samochodu i tak się stało że myślałem że słupek jest jeszcze kawałek, a on rysował zderzak, nie mniej głupia sprawa, ale zrobić trzeba było. No cóż nosił wilk razy kilka, ponieśli i wilka (pierwszy raz z mojej winy, że tak to określę) Co do ceny to zapłaciłem za wszystko (przy okazji zrobiłem przegląd i "czyszczenie" klimatyzacji) 450zł więc oceńcie czy to drogo za klimę i malowanie całego elementu...Jakby co to wszystkie dane wraz z wszelkimi potrzebnymi informacjami na http://www.sztukalakierowania.pl

Ostatnia edycja:
Byłem tam jak zakupiłem Alfę. Za podłączenie pod kompa i sprawdzenie sondy chcieli 150 albo 200zł. I na wstępie zapewnił mnie że wydatki będą znacznie większe. Powiedziałem grzecznie dziękuję i oddaliłem się z tego miejsca.

czy oni tak zawsze straszą nowego posiadacza Alfy? oddałem auto do nich bo to pierwsze co mi przyszło do głowy jak coś się zaczęło dziać po zakupie dziwnego i właśnie też coś takiego mi powiedzieli.

Witam,

możecie mi doradzić miejsce w Wawie, gdzie mógłbym naprawić mocowania chłodnicy i ramy z wiatrakami? Pourywały się najpewniej przy wpadnięciu w potężną dziurę i całość w zasadzie leży dolnym "spoilerze".
Całkiem przyzwoity mechanik rozłożył ręce, prowizorycznie spiął plastikowymi opaskami i polecił rozejrzeć się za warsztatem blacharskim - a przede mną wyjazd na urlop.

Z góry bardzo dziękuję za wszelką pomoc.

Dzięki Kreatyna55 za podpowiedź. Pierwszy raz o Robercie z Rudna dowiedziałem się właśnie z Twojego postu i gdyby nie on to dalej dobijałbym się do Pabla... a tak - już po robocie :)
Krótkie podsumowanie - najbardziej profesjonalne podejście do klienta i jego Belli jakie do tej pory widziałem ( na dzień dobry dostałem propozycję kawy lub herbaty), brak jakichkolwiek oznak ignorancji, praca wykonana precyzyjnie, "na spokojnie", nawet w większym zakresie niż było omówione. Na koniec miła niespodzianka w postaci małego rabaciku. Jestem bardzo zadowolony ale jednocześnie trochę wkurzony na mechanika, którego do tej pory niesamowicie ceniłem. Usterka, którą teraz naprawiałem, jest wynikiem jego niedokładności. Wychodzi na to, że czasem warto jednak patrzeć mechanikom na ręce...nawet tym "dobrym".
Tak na marginesie dodam, że Robert pracował w ASO Alfy 11 lat! Myślę, że powinien nieco bardziej się rozreklamować choć mam świadomość, że jak to zrobi to będzie to samo co u Pabla :( (2 miechy w kolejce to przegięcie)...

Potwierdzam i również polecam! Robert to super gość! Wczoraj odebrałem od niego swoją 159tkę.
ROBI-CAR AUTO NAPRAWA
ROBERT SOCZEWKA
05-340 Rudno, 22A
mazowieckie
tel. 608 761 628

a rozrząd w 159tce gdzie najlepiej zrobić? u Twardowskiego (Wawa) chcą 2.300 zł :eek:

Umówiłam się już do lesznowoli na jutro - zdam relacje :) ale sama rozmowa konkretna i sympatyczna, także wrażenie b. dobre.

A ja chyba jako jeden z niewielu musze pochwalić Arkuszową.
Co prawda nadal sa dość drogim warsztatem, jednak przyjeli mój samochód bez problemu w niedzielę po południu z rozwaloną miską olejową.
I co więcej udało im sie ją pospawać na następny dzień za co należą się słowa uznania :)
Co prawda nie wiem jak by to wyglądało gdzieś indziej ale jestem zadowolony z usług...

tak to prawda właściciel z arkuszowej daje namiar na lawete i gościu odbiera od Ciebie auto a potem zawozi je na parking warsztatu, gdzie zostawia auto gotowe do naprawy, to jest dobre!!!

Wymiana rozrządu w 1.9 16v mJet - 800 pln.

Pozdrawiam.

---------- Post added at 07:21 ---------- Previous post was at 07:19 ----------

tak to prawda właściciel z arkuszowej daje namiar na lawete i gościu odbiera od Ciebie auto a potem zawozi je na parking warsztatu, gdzie zostawia auto gotowe do naprawy, to jest dobre!!!

Każdy porządny warsztat tak robi.

Pablo, wstaw na stronę zdjęcie Warsztatu, bo Ja prawie co weekend tamtędy przejeżdżam jadąc do Siemiatycz i nie mogę go zlokalizować :D

Amortyzatory
Powrót