• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

mechanik na śląsku

• Autor wątku Autor wątku FINSU
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Chopcy, znalazłem na necie nieautoryzowany serwis Alfy.
Muszę u siebie wymienić rozrząd, zdiagnozować parę problemów, wymienić płyny... Ogólnie troszkę roboty jest. Myślicie, że mogę się tam udać bez problemu?
link do serwisu: autoital.pl
Ktoś już tam był?
Z góry dzięki!

Robili mi tam złącza elastyczne i ogarniali niesprawny nawiew. Przez przypadek uszkodzili też maskę (zamknęła się, podczas gdy pod nią leżała wkrętarka), aczkolwiek chwali się postawa warsztatu - od razu się przyznali (a auto odbierałem już po ciemku bo to w zimę było więc możliwe, że nawet bym nie zauważył). Dogadałem się wstępnie pół na pół z kosztami naprawy (bo już była uszkodzona w innym miejscu), ale ostatecznie jakoś nie miałem czasu tego załatwić... Także ja pretensji nie mam. Z tego co czytałem na forum za taką robotę rachunek wystawili dosyć spory ale już ponad rok wszystko jest ok ze złączami i nawiewem także myślę, że ogółem na plus. W okolicy masz jeszcze Italauto na Roździeńskiego (tam nie byłem), trochę dalej OZI Pit-stop na Urodzajnej w Gliwicach (byłem dwa razy - też ok) i Darka w Będzinie a jeszcze dalej FLAR-Ital w Olsztynie koło Częstochowy (aktualnie moja Alfa u nich stoi i widać, że znają się na rzeczy bo znaleźli trochę problemów, o których nie miałem pojęcia ;)) także trochę tych warsztatów od Włoszczyzny w okolicy mamy. :)

Ostatnia edycja:
Drogo mają , za rozrzad policzyli mi tylko 150 zł mniej niż ASO z częściami....
A italauto ta sama cena za wymianę , jakaś zmowa cenowa....

To macie problem.

Ja kupuje indywidualnie rozrzad a mnie mój mechanik wymienia za 200zl.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

To macie problem.

Ja kupuje indywidualnie rozrzad a mnie mój mechanik wymienia za 200zl.

Dobra , fajnie że się pochwaliles , a teraz daj jego adres .
Ok jestem po wymianie rozrządu z uszczelniaczami wałków oraz wymiany osprzętu części moje , oczywiście już wiem czemu cały czas mi ciekło z pokrywy zaworów, ktoś polecany z forum , który wymieniał mi 5 lat temu rozrzad 2 razy próbował uszczelnić pokrywę zaworów , bo po wymianie cały czas cieklo... Ale bez skutku , okazało się że były pozrywane gwinty... Nic za wszystko zapłaciłem 700 zł policzyli tak
Naprawa gwintów.150
Uszczelniacze wałków 62
Wymiana rozrządu z pompą i urządzeń pomocniczych 398
Pokrywa zaworów 88 zł
Mycie silnika gratis hehe a
Niestety auto na warsztacie stało 3 dni ,ale przynajmniej teraz silnik jest suchy .

Ostatnia edycja:
Ogarniał ktoś uszczelkę smoka pompy oleju w 2.0JTDm?

okolice Racibórz/Rybnik/Gliwice

Ja tego nie robiłem ale jak chcesz namiar na db mechanika w Raciborzu to pisz.

PS terminy ma długie, ja już 2 tyg czekam.

elektryk na Śląsku - okolice Katowic/ Siemianowic? Ktoś coś?

Ostatnia edycja:
Polecam w Pszczynie - pan Marek Przybyła na ul. Bielskiej. Moje Gtv było tam dwukrotnie:)

Super dzięki ! Umówiłem sie na poniedziałek, mam nadzieje że jakaś fajna pogoda będzie. W końcu jakiś rzeczowy elektromechanik a nie znowu "ło panie Alfa Romeo tego nie robie".

Jeżeli Knurów nie jest dla ciebie za daleko to ozi164 i sobieski156 z Pit Stop. Specjalizacja Alfa Romeo. 3 minuty od Rybnickiej.

Znacie kogoś na śląsku, kto byłby w stanie tempomat w 159 ogarnąć? (w sensie dołożyć i doprogramować??)

Amortyzatory
Powrót