• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Masło pod korkiem wlewu oleju

Cos dziwnego dzis odkrylem, sprawdzilem poziom plynu chlodzacego po pracy na parkingu, min. (zimny silnik), wrocilem do domu, sprawdzam i poziom na max. (cieply silnik), co wiecej, dolalem ostatnio, przejechalem sie, odstawilem auto a tu plama pod autem, mniej wiecej pod zbiornikczkiem wyrownawczym, tak jakby plynu bylo za duzo i wyciekl przez przelew.

No to widze,że odpowiedzi nie są jasne więc z moich obserwacji na kilku już autach wynika ,ze "masełko" powstajace podczas ujemnych temp. jest tylko i wyłącznie za sprawa niedogrzanego silnika nie chodzi tu o niesprawny termostat tylko o to ze ktoś smiga na krótkich odcinkach i auto nie zdarzy złapac temp. Ja dojezdzam do pracy niedaleko i auto nie ma szans zalapac temp. wiec przed wyjazdem odpalam go codziennie i chodzi na wolnych obrotach 5-10min. ALe jeśli maź jest non stop to juz faktycznie trzeba przyjrzec sie glowicy

sprawdzczy nie wyłamał ci sie ten dzyndzelek od przelewu na który wąż nachodzi ja tak miałem i też lało zmieniłem zbiorniczek i po sprawie z ubytkiem

u mnie też pojawia się masełko i to raczej uszczelkę szlak trafił
odnośnie uszczelki czy do alfy 1.8TS są uszczelki po ślifie dostępne????
słyszałem że do niekyurych marek są tylko nominalne

chodziło mi czy po sploanowaniu głowicy dostane odpowiednią uszczelkę

A u mnie nadal ta sama bajka, zimny silnik poziom min, cieply silnik poziom max, czy moze miec znaczenie jakiego uzywam plynu, tzw Dynagel (uzupelniacz, mieszalny z innymi), caly uklad jest tym zalany.

Pod wpływem ciepła przecież płyn zwiększa swoją objętość. Nawet na prawku tego uczyli podczas przeprowadzania tzw. obsługi codziennej. ;d

Uszczelki sa 3 i daje sie taka jaka jest maksymalna srednia skoku tloku. W eLearn jest to opisane.

Wysłane z mojego GT-I9000

Amortyzatory
Powrót