• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[GTV] Maska odsłaniająca światła

maly_777

Aktywny
Auto
AR 156 FL SW 1.9 16V
Oglądałem kiedyś foty GTV na google. Przypominam sobie wersję w której maska jest tak zmodyfikowana, że widać praktycznie cale lampy. Wycięty był powiedzmy prostokąt a nie dwa kółka. Teraz tego nie mogę znaleźć. Czy to była inwencja właściciela a może edycja specjalna lub pakiet?
Proszę o oświecenie.

przeróbka, samoróbka
Gtv miała tylko i wyłącznie 4 otwory w pokrywie silnika na reflektory

Zresztą musiało to wyglądać fatalnie więc dobrze ze znikło;)

Wysłane z HTC One

Zlikwidowalbym wlot na masce i trochę splitter zmniejszył i byłoby fajnie.

Ale to juz nie byla by czterooka ropucha:D bez sensu hehe. Zastanawiam sie jak zamontowac spryskiwacze bo chce xenon zamontowac:) Mial ktos tez taki pomysl?

Właśnie o to chodziło ;)

Dla mnie wygląda dużo lepiej. Tylko te wloty psują wszystko.

Ja bym maskę zostawił jaka jest, ale korcą mnie np Angel Eyes do Gtv... ;) Ktoś to kiedyś robił?

Maciek, nie wiem czy pamiętasz, że nie wszedłeś w skład rady nadzorczej nad moją Alfą ;P Ale masz rację... Też chyba czuję powiew wsią... Co nie zmienia faktu, że ktoś mógłby to sobie zrobić i mi pokazać. Jestem ciekaw jakby to wyglądało ;)

jeszcze trochę to komisja czystości rasy odbierze Ci auto :D

Esencja tego forum. Pytanie o maskę, rozmowa o xenonach/hidach która była tysiące razy.

A ja powiem, że w tej czarnej bardzo mi się efekt podoba. Sam jak zastanawiałem się nad zakupem GTV to odrzucały mnie te seryjne otwory w masce i zastanawiałem się, czemu skoro pod maską jest pełny reflektor to tylko tyle go odkryli. Oczywiście rzecz gustu i rozumiem osoby, które cenią oryginał. Nie podoba mi się kompletnie wersja maski z tymi dodatkowymi wlotami i innymi cudami jak w czerwonej.

Wg mnie niech każdy robi co chce ze swoim autem. Co najwyżej będzie wyśmiany przez np Tedego w ramach wiejskiego tuningu, o forumowiczach nie wspominając:) Ciekawy efekt widziałem na Golfie z pingpongami na antenie i płytą CD pod lusterkiem... Można? Można. Ja jestem z tych, którzy starają się w miarę możliwości trzymać serii. Jako że na włoski design raczej jest poważany na świecie więc wg nie ma co na siłę poprawiać. Oczywiście wszystko rzecz gustu.

Amortyzatory
Powrót