NERO2287
Nowy
- Auto
- jest- Alfa Romeo 156 FL 1.9 JTD 16V, była-alfa romeo 155 2.0 ts 16v
dzieki cerciarz ale rozgladam sie za 16" i takie seryjne raczej mi nie podchodzą...
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Prawdopodobnie nie.A jest Hammerite w sprayu ?![]()
Tak po prostu pędzlem zrobiłeś ? Ale chyba ciężko doczyścic druciakiem rdzę nie zdejmując ich ? Ja myślałem żeby zdjąc i u ojca bym sobie przy okazji za free wypiaskował .
Ja robiłem druciakiem, nie wiertarką.Tak po prostu pędzlem zrobiłeś ? Ale chyba ciężko doczyścic druciakiem rdzę nie zdejmując ich ? Ja myślałem żeby zdjąc i u ojca bym sobie przy okazji za free wypiaskował .
Malowałem już 3 zestaw zacisków tylko wiertarką ze szczotkami i potwierdzam, że ten sprzęt w zupełności wystarcza. A przy tym za dużo pracy nie ma, a co najważniejsze sama przyjemność. I nie zgodze się z tobą, że za jakiś czas odpada farba. WIdocznie źle oczyściłeś. Podstawa to dokładnie oczyścić szczotkami a następnie odtłuścić.sąsiad woził do piaskowania już kilka rzeczy i za wypiaskowanie przyczepki do samochodu koleś wziąl 150zł więc za takie zaciski więcej niż 30zł by nie wziął więc proponuję się dokładnie dowiedzieć ile wzieli by ci spece u was za taką czynność. Mnie osobiście nie chciało by sie za 30zł jechac tego wiertarą z druciakiem bo już kilka razy w ten sposób czysciłem różne rzeczy a i tak nie byłem zadowolony bo rdza nawet potrafi się lekko stopić i pozostanie nadal i odpadnie za jakis czas a wydawac się będzie że już nam się wszystko szybko ładnie udało wyczyscić.
Zgodzę się z kolegą, preferuję srebrny i czarny...Od kilku lat śmigam samochodami, miałem ich 5 i za każdym razem malowałem na czerwono zaciski zwykłą farbą, nie żadnymi wyrobami specjalnie do tego przeznaczonymi itp. Spostrzeżenia - kolor trzyma się bardzo dobrze, wygląda to niż seryjne zaciski, warto przy myciu trochę zmywać brud i przede wszystkim dodaje to co najmniej 5KM do mocy auta heh.
Aha - nigdy nie biorę jebitnego czerwonego, tylko ciemniejszy, żeby nie było to zbyt nachalne.
Tata w Volvo pomalował to na ciemny złoty do jasnego złotego (prawie żółtego) samochodu i szarych (ciężko określić mi ich kolor) felg i też to wygląda sympatycznie.
Pozdro.
Zawszę maluję hammeritem i chwalę sobie tę farbę. Nic nie schodzi, nic się nie gotuje na wysokich temperaturach i bardzo dobrze przylega i cena jest super.Ja się dowiedziałem od kumpla, że hammeritem malował... I prawda jest taka, że spróbowałem u siebie - jeśli ktoś jeździ nie za ostro i nie przegrzewa zacisków, to najszybsza, najprostsza opcja.
potwierdzam nawet bardzo dzielnieczasem moje dostaną po d....e ale hamerite się trzyma dzielnie
Prawdopodobnie nie.
Jeśli chcesz spray, to są takie przeznaczone typowo do zacisków:
![]()
Tyle, że do sprayu to musisz całe zaciski zdejmować.
Ja pojechałem je delikatnie Hammerit'em bez ściągania.