• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulietta] malowanie? oklejanie elementu?

Kosiorek

Nowy
Auto
była: 156SW 1.9JTD, jest: Giulietta 1.4 MA
Witam wszystkich,
dzisiaj zauważyłem, że po wczorajszym myciu Julki pojawiły mi się odpyski lakieru na lakierowanym elemencie nad szyba przed szyberdachem. W załaczniku zdjęcia. Orientujecie się może czy ten czarny element mozna jakoś łatwo zdemontować? jeżeli tak to w jaki sposó? Czy jest to prosta sprawa? Zastanawiam sie czy dać ten element do pomalowania czy moze podjechac do firmy która sie zajmuje oklejaniem samochodów i niech mi okleją jakąś czarną pasującą folią? Z góry dziękuje za każdą wskazówkę :-)

Załączniki

• 3.jpg
    3.jpg
    84.5 KB · Wyświetleń: 71
  • 2.jpg
    2.jpg
    75.9 KB · Wyświetleń: 73
  • 1.jpg
    1.jpg
    83.6 KB · Wyświetleń: 66
Z takimi uszkodzeniami lakieru to tylko do malowania pod folią zostaną bomble piwietrza albo folia zapadnie się w tym miejscu.
Poszujaj w tym dziale był już o tym temat - zdaje się ten element jest wklejony.

Z takimi uszkodzeniami lakieru to tylko do malowania pod folią zostaną bomble piwietrza albo folia zapadnie się w tym miejscu.
Poszujaj w tym dziale był już o tym temat - zdaje się ten element jest wklejony.

Dzięki wielkie za podpowiedź

a ta część czasem nie jest demontowana..??
emaps.jpge7c5838d494faa02d2dafb619a4e.jpg

mam prośbę ..zrób kolego zdjęcie styku tafli szyby dachu przód tył..ja mam tam gdzieś 3 mm różnicy w wysokości pomiędzy częścią ruchomą a stałą.Chyba tak nie powinno być.
ps. sorry .. widzę że to jest wklejane ..raczej nie ma sensu tej części wyrywać..całe auto do lakiernika :)

Witam. Próbowałem szukać innego wątku w tym temacie ale wybaczcie, nie udało mi się znaleźć. Mam ten sam problem. Pojawiły się odpryski i schodzi klar z tego elementu. Byłem z tym u lakiernika ale powiedział, że nie wie jak to zdemontować i mam sobie poszukać w necie... Czy ktoś to próbował zdejmować? Czy faktycznie jest tylko wklejone? Nie chciałbym zbytnio się z tym szarpać biorąc pod uwagę, że jest to dość blisko uszczelki od przedniej szyby. Chciałbym to zabezpieczyć przed zimą, bo widać, że już się coś tam rudego dzieje, a szkoda robić to z wierzchu po łebkach, bo zaraz spuchnie i wrócę do punktu wyjścia. Znajomy mówił, że może jest opcja żeby kupić ten badziew pod kolor auta i po prostu wymienić ale mimo poszukiwań jakiegoś symbolu czy już konkretnego elementu nie udało się tego zlokalizować czy zidentyfikować. Wszelkie sugestie mile widziane ??????

Amortyzatory
Powrót