B
Bosek2015
Guest
Witam, dziś wymalowałem lusterka w mojej belli pod kolor nadwozia,zainteresowanym przedstawię kolejność postępowania.
Moje lusterka przed malowaniem nie wyglądały zbyt dobrze:

Zakupiłem zestaw naprawczy na allegro w skład którego wchodził:
-podkład 400ml
-lakier bazowy(blue cosmo)
-lakier bezbarwny
-papier ścierny 600 i 2000
Lusterka odkręciłem od nadwozia i rozkręciłem na 2 częsci,szkło zabiezpieczyłem folią ochronna:

Malowanie rozpocząłem od zmatownienia starego lakieru (papier 320), w niektórych miejscach w których odpadał całkowicie zeszlifowany papierem ściernym 180:

(Jeśli lakier jest bardzo chropowaty i zniszczony można połozyć warstwę szpachli)
Następnie wszystko przemyłem dokładnie benzyną ekstrakcyjną i położyłem warstwę podkładu(ja malowałem 3 razy podkładem by wszytko ładnie pokryć):

Po odczekaniu 2 godzin zmatowiłem powierzchnię zwilżonym wodą papierem 600
i położyłem warstwę lakieru bazowego( 3 razy) :

Po 10 min położyłem lakier bezbarwny:

Pozostaje jedynie po 24 godz je wypolerować i zamontować
Moje lusterka przed malowaniem nie wyglądały zbyt dobrze:

Zakupiłem zestaw naprawczy na allegro w skład którego wchodził:
-podkład 400ml
-lakier bazowy(blue cosmo)
-lakier bezbarwny
-papier ścierny 600 i 2000
Lusterka odkręciłem od nadwozia i rozkręciłem na 2 częsci,szkło zabiezpieczyłem folią ochronna:

Malowanie rozpocząłem od zmatownienia starego lakieru (papier 320), w niektórych miejscach w których odpadał całkowicie zeszlifowany papierem ściernym 180:

(Jeśli lakier jest bardzo chropowaty i zniszczony można połozyć warstwę szpachli)
Następnie wszystko przemyłem dokładnie benzyną ekstrakcyjną i położyłem warstwę podkładu(ja malowałem 3 razy podkładem by wszytko ładnie pokryć):

Po odczekaniu 2 godzin zmatowiłem powierzchnię zwilżonym wodą papierem 600
i położyłem warstwę lakieru bazowego( 3 razy) :

Po 10 min położyłem lakier bezbarwny:

Pozostaje jedynie po 24 godz je wypolerować i zamontować