[159] Malowanie deski rozdzielczej na czarno

murgal

Nowy
Auto
159 2.4 Berlina
Cześć

Malował ktoś z Was deskę rozdzielczą na czarno? Mam prążkowe aluminium i nie wiem jak się do tego zabrać... czy spolerować jakoś te prążki, czy może tak na nie malować? Jeszcze nie byłem u lakiernika, ale może ktoś to robił lub ma doświadczenie?

Malować aluminiowa deske? Porysowana jest? Generalnie ciężko będzie chociażby z racji trudnego wyczyszczenia pod lakier.

W razie czego chętnie się zamienię za plastik, będzie łatwiejszy do pomalowania ;)

Ciekawy pomysł ale lekko mowiąc ja bym tak nie zrobił.

Skoro chcesz oklejać to po co potem malować? Oklej od razu na taki kolor jak powinien byc.
Pozatym może byc problem z przyleganiem farby do tej wlepki.

Jako że prążkowane aluminium jest pożądane to lepiej sprzedać potrzebującemu a pomalować plastik :D

Z aluminiową konsolą wiele nie zrobisz. Kup plastikową i wtedy oklej folią lub pomaluj na satynowy czarny ewentualnie wysoki połysk. Klasyczny mat jest niepraktyczny.

Murgal jestem ciekaw czy dasz radę pomalować. Ja też mam amielinium prążkowane i chętnie bym pomalował na czarny połysk. Nie wiem jak u Murgala ale ja ma dużą navi fabryczną i nie widziałem nigdzie plastikowej konsoli pod navi.

A spotkał się ktoś z was z plastikową konsolą pod dużą navi fabryczną?

Brak kawy z rana odbija się na czytaniu u mnie... a że nie można kasować posta, to pozostaje coś sensownego dopisać.

Mrugal - jedyne co Ci zostaje to niestety wymiana z kimś, kto ma gładką konsolę.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót