[155] maglownica 155

o ile pamiętam jak wymieniałem w przedlifotewj v6 na magiel poliftowy to było to bezproblemowa zamiana, psowały bez problemów

W

Pozwolę sobie odkopać temat po latach, czy ePer faktycznie się nie myli i szybsza maglownica jest taka sama jak w GTV/Spider a nawet 145 2.0?

Czy ten numer odpowiada "szybszej przekładni" 60619751 ? ;)

Ostatnia edycja:
Możliwe ale jest pewna różnica - 155 ma drążki biegów i na maglu jest wypust do którego się to montuje i jest to tylko w tym modelu. Chyba z Łukaszem ostatnio o tym gadaliśmy - numer niby pasuje ale realnie to co innego.

ePer twierdzi że to to samo :D
Ja chcę to wrzucić do Dedry, w 155 orientuję się o tyle o ile- masz jakieś numery których możemy być pewni żebym wiedział czego szukać? ;)

Kasztelan ma rację szybszy magiel poliftowy był w dwóch numerach jeden pod linki drugi pod drążki zmiany biegów. Jasli masz linki musisz szukać magla z wypustem. Jak masz drążki to wtedy jeden i drugi bedzie pasował wypust obcinasz

wypust na maglu do skrzyni bez podnoszonego wstecznego

To jest magiel bez wpustu https://www.czesciauto24.pl/trw/2200477

Ostatnia edycja:
Wg ePer'a mam cięgna, a nie linki. Dzięki, będę szukał.
Chyba, że ktoś z Was może ma luzem taką maglownicę? ;)

Andrzej, nie namieszałeś coś? Do drążków na 100% potrzebny jest z wypustem, myślę że do linek to obojętne. Podam Ci jutro numer bo mam na półce polift z wypustem.

Andrzej, nie namieszałeś coś? Do drążków na 100% potrzebny jest z wypustem, myślę że do linek to obojętne. Podam Ci jutro numer bo mam na półce polift z wypustem.
nic nie pomieszałem, jest tak jak napisałem. Ty musisz mieć wypust na maglu bo nie masz podnoszonego wstecznego

Możliwe ale jest pewna różnica - 155 ma drążki biegów i na maglu jest wypust do którego się to montuje i jest to tylko w tym modelu. Chyba z Łukaszem ostatnio o tym gadaliśmy - numer niby pasuje ale realnie to co innego.

145/146 z krótkim maglem czyli 1,8 i 2,0 mają wybieraki na drążkach także pasuje p&p

Numer mojego magla poliftowego z wypustem pod drążki - 606197510

O, to taki znalazłem właśnie z GTV na allegro za 100, dzięki! Jeszcze czekam na numer od kogoś, kto rozbierał 146 1.8TS, jest z nowymi gumami etc i niewiele drożej...

Przygotuj się też od razu na regenerację używki. Z mojego lało się jak z zażynanego prosiaka :D ale plus taki że luzy były minimalne a i listwa nie pordzewiała co nie jest takie wcale oczywiste w wielu przypadkach. Po tylu latach uszczelnienia szlag trafia z racji wieku.

Jedna z upatrzonych została zdemontowana całkiem niedawno, wydaje się być ok, może obejdzie się bez regeneracji ;)
Ale liczę się z tym.

Amortyzatory
Powrót