Dzixon
Użytkownik
Witam naszła mnie ostatnio che na zmiane swojej na Q4 posiada ktos ten model jak ogólnie to chodzi i jak ze spalaniem niewarto czy warto zakupic taki silnik? bo slyszalem duzo opcji na ten temat i wole zapytac u zrodła pozdrawiam
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.
Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.
Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.
Witam naszła mnie ostatnio che na zmiane swojej na Q4 posiada ktos ten model jak ogólnie to chodzi i jak ze spalaniem niewarto czy warto zakupic taki silnik? bo slyszalem duzo opcji na ten temat i wole zapytac u zrodła pozdrawiam
To jakim cudem ma w mieście spalić 15 nie wspominając o 13 (takie spalanie podają czasem właściciele 2.4 JTDM)? Chyba że ktoś robi robi kilkanaście kilometrów po obwodnicach to jest to możliwe bo na krótkich odcinkach ok 5km to nie sądzę.Mnie jedynie przeszkadza spalanie na trasie: 11-13, autostrada 13-14...
To jakim cudem ma w mieście spalić 15 nie wspominając o 13 (takie spalanie podają czasem właściciele 2.4 JTDM)? Chyba że ktoś robi robi kilkanaście kilometrów po obwodnicach to jest to możliwe bo na krótkich odcinkach ok 5km to nie sądzę.
No oczywiście zależy wszystko od odległości i czy silnik jest ciepły. Jak jadę zimnym kilka km w jedną stronę, to wychodzi 17-20; wracam rozgrzanym - 13-15. Wycieczka zimnym 1km do sklepu to >25. Ale mówimy o wartościach średnich.To jakim cudem ma w mieście spalić 15 nie wspominając o 13 (takie spalanie podają czasem właściciele 2.4 JTDM)? Chyba że ktoś robi robi kilkanaście kilometrów po obwodnicach to jest to możliwe bo na krótkich odcinkach ok 5km to nie sądzę.

Jednak taki przebieg momentu na duzo pozwala:
U nas jar.w ma 159 3.2 Q4. No i ja - z tym, że Brerę.
Warto, nie warto? No cóż - to motor V6. Dostajesz wyjątkową elastyczność i piękny dźwiękByłeś na zlocie, to widziałeś i słyszałeś moją. Spalanie małe nie jest, ale krążące opinie o 25 w mieście to bzdury. Z luzem osiągniesz okolice 15, a jak się postarasz (ale nie "zemerycisz") to 13.
Mnie jedynie przeszkadza spalanie na trasie: 11-13, autostrada 13-14...
YonasH, strasznie mało Ci pali. Zrobiłem trochę kilometrów spiderem z tym silnikiem, i przy średniej prędkości 50-70km/h (poniżej 90km/h poza terenem zabudowanym) na trasie komputer pokazuje 14-15l/100km. Przy szybszej jeździe nawet 18-20. Przy dodawaniu gazu i uzyskiwaniu prędkości 120-130km/h chwilowe spalanie dochodzi do 50l/100km. Moje osobiste wrażenie jest takie że silnik jest fajny na krótkie dystanse, jednak jak się trochę jeździ to spalanie jest zabójcze, a stosunek przyjemności z jazdy do kosztów jest niski. Lepiej kupić 2.4 jdtm lub tbi. Przyjemność z jazdy nie wiele mniejsza, a spalanie pozostaje na rozsądnym poziomie.
mmmmm nie zgodziłbym sięWedług mnie moment "ładniejszy" niż u Ciebie:
JTDm jest rozwiązaniem, ale TBI nie ma Q4 z tego co się orientuje... i to mnie boli...Lepiej kupić 2.4 jdtm lub tbi.
Mnie strasznie mało? Może rzeczywiście charakterystyka i styl moich przejazdów zaniża trochę spalanie względem średnich, możliwych do uzyskania przez innych użytkowników w innym mieście. Ale to co Ty podałeś to jakiś koszmar! Nie jechałeś czasem ze złożonym do połowy (stojącym pionowo) dachem?YonasH, strasznie mało Ci pali. Zrobiłem trochę kilometrów spiderem z tym silnikiem, i przy średniej prędkości 50-70km/h (poniżej 90km/h poza terenem zabudowanym) na trasie komputer pokazuje 14-15l/100km. Przy szybszej jeździe nawet 18-20. Przy dodawaniu gazu i uzyskiwaniu prędkości 120-130km/h chwilowe spalanie dochodzi do 50l/100km. Moje osobiste wrażenie jest takie że silnik jest fajny na krótkie dystanse, jednak jak się trochę jeździ to spalanie jest zabójcze, a stosunek przyjemności z jazdy do kosztów jest niski. Lepiej kupić 2.4 jdtm lub tbi. Przyjemność z jazdy nie wiele mniejsza, a spalanie pozostaje na rozsądnym poziomie.
czyli w sumie nie była by tragedia ze spalaniem moj 2,2 bierze srednio 10/100km ale musze sie przejechac q4 w 159 nie jezdzilem jak do tej pory wiec nie mam porównania do swojej z checia bym zmienił no temat sie rozwina i rózne opinie zreszta jak zawsze wiec moze zapytam w ten sposob: czy w tej chwili wymieniłbys swoja 3,2 na inny motor???
Tak - na 4.2 V8 z Maseraticzy w tej chwili wymieniłbys swoja 3,2 na inny motor???
Mnie strasznie mało? Może rzeczywiście charakterystyka i styl moich przejazdów zaniża trochę spalanie względem średnich, możliwych do uzyskania przez innych użytkowników w innym mieście. Ale to co Ty podałeś to jakiś koszmar! Nie jechałeś czasem ze złożonym do połowy (stojącym pionowo) dachem?Spalanie na trasie 18-20 to ja też czasem mam - ale na autostradzie, 180-200km/h. Albo komputer źle mierzył, albo coś było nie tak z silnikiem tego Spiderka.
2 tygodnie temu byłem zmuszony przejechać 300km z prędkością max 70km/h (skończyły mi się tylne klocki na Zlocie). Spalanie 7,8![]()