Luzy na kielichu w skrzyni 4HP20

kroczi

Nowy
Auto
Alfa 166 v6 3.0
Witam nawiązując do ostatniego mojego tematu. Wyjąłem obie pół osie okazało się, że na obu przegubach wewnętrznych strzeliły gumy (gumy do wymiany na szczęście przeguby zdrowe). wyjąłem przedłużenie półosi. z kielichem wszystko ok. teraz zastanawiam się co zrobic z tym drugim kielichem. czy można go jakoś wybić? ma luzy mozna nim ruszac góra dół góra dół. mechanik mi mowił, że najlepiej go wyjąc i wymienic łożysko. co wy o tym sądzicie proszę o jakąś sensowną odp, a nie typu poszukaj w szukajce bo juz szukałem ;) a w tematyce tej jestem zielony więc jak ktoś był by na tyle uprzejmy i mógłby mnie naprowadzić na właściwą drogę ;)

Ostatnią edycję dokonał moderator:
To znany temat.
A odpowiedzi jasnej nie ma. Pewne jest to że luz ma być. I to dziwnie duży. A czy u Ciebie jest już za duży to tego nikt przez internet nie oceni. Mi też półoś lata w skrzyni, innym też. Nawet QBA robiący przy tych autach potwierdza że spory luz ma być w ZF`ach.
A przeszkadza Ci to?

nie no nie przeszkadza myślałem że od tego gumy na przegubach pękły no ale zobaczy się założę nowe i zobaczę jak się będzie autko sprawować ;)

Generalnie luzy ma mieć. Też się przestraszyłem jak to zobaczyłem u siebie.

Ja też mam luz i wydaje mi się że już za duży... czy łożysko tego kielicha da się wymienić bez ściągania skrzyni? wystarczy zdemontować uszczelniacz pewnie jakiś pierścień zabezpieczający i dostaniemy się do łożyska czy raczej nie bardzo?
z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi.

Amortyzatory
Powrót