• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Lusterko w 147 ?

Polo87

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 Distinctive Selespeed 2.0 16V 150KM 2002r.
Witam,

Ktoś życzliwy "utrącił" mi lusterko na parkingu i poszukuje w sieci czegos do kupienia aczkolwiek zastanawiam się czy jest rożnica w lusterku w wersji 3-dzwiowej a 5-drzwiowej.

Jakby ktoś przy okazji miał namiar na lusterko prawe do 147-mi, kolor 694 met to byłbym wdzięczny za info..

Uważaj jedynie na wersje angielskie - na Allegro jest ich pełno. Kolor nie ma w sumie znaczenia, bo nakładkę można przełożyć. Wiem co mówię, bo niedawno urwałem swoje przy próbie złożenia :P

I jeszcze jedno pytanie... mam wersję 147 distinctive... nie wiem czy jest tam 5 pinów czy 7?
Pewnie to zależy w którym lusterku jest czujnik temperatury tak? Aczkolwiek wstyd się przyznać nie wiem gdzie on jest w moim modelu. :) W instrukcji się nie mogę doszukać

Ostatnia edycja:
Czyli szukać mam 5-cio pinowego lusterka? Zgadza się? Gdzie mogę przedzwonić aby upewnić się że rzeczywiście kupic lusterko 5pinów?

- - - Updated - - -

Dzwoniłem do serwisu Alfy i powiedzieli mi po numerze nadwozia że oba lusterka są 7-mio pinowe... Możliwe to jest?
Wychodziłoby na to że w obu byłyby czujniki temperatury? A co za tym idzie jakby w jednym nie było to czy będzie czytać temperaturę?

czujnik jest pod spodem lusterka kierowcy (taki dzyndzel wystający od spodu).Tylko z jednej strony.

Anglik jest inny? jeżeli mam gniazdo na 7 pinów a jest wsadzonych 5 to anglik powinien normalnie chodzić prawda?

w wersi europejskiej i ang. jest wtyczka 7 pinowa. Tyle że w angliku wykorzystane jest tylko 5 pinów - Brak czujnika temperatury, gdyż jest on z prawej strony. Poza tym nie wiem czy regulacja anglika jest na tyle duże, że pozwoli na prawidłowe ustawienie lusterka.
Szukaj lusterka co ma wtyczkę z 7-ma kabelkami. Lakierowany element możesz przełożyć więc kolor nie ma znaczenia.
Ja wczoraj zamontowałem nowe lusterko, ponieważ też mi ktoś urwał. Tylko że kupiłem nowe bo nie mogłem dogadać się z ludźmi co sprzedają jaki jest ich stan.
Kupiłem nowe w iparts.pl za 125zl. Lakierowany element nie pasuje idealnie i będę musiał dać do lakiernika ten dołączony z zestawu albo spróbuje coś podoginać

Lusterka od anglików nie pasują.Zupełnie inny kąt lusta,nie da sie ustawic nawet wycinajac ograniczniki.Sprawdzałem,dwa dni kombinowałem jak to przerobic,w końcu kupiłem wersje europejska.

Wysłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 4

Anglik jest inny? jeżeli mam gniazdo na 7 pinów a jest wsadzonych 5 to anglik powinien normalnie chodzić prawda?

Nie będzie normalnie chodziło bo Ci klimatyzacja zgłupieje do prawidłowego działania climatroniku jest potrzebny termometr zewnętrzny wiec czy chcesz czy nie musisz szukać od europejczyka !! Musisz mieć czujnik temp. w lewym lusterku !!

Kolorem nakładki możesz sie nie martwić bo da sie ją przełożyć (urwałbym łeb temu co wymyślił mocowanie tej nakładki ale to inna bajka).

Amortyzatory
Powrót