wczoraj u siebie zauważyłem podobny kłopot - ale chyba tylna szyba też nie grzeje...
Elektryka w tym samochodzie to jakieś kuriozum- przecież grzanie jest potrzebne jak jest zimno,a nie latem, myślałem, że po to zastąpiono prądnice alternatorami ( strasznie wielkimi - swoją drogą) , żeby w miarę bez problemów sobie radziły z produkcją prąduna potrzeby naszych wozidełek.
Co ciekawe po różnych aktualizacjach softu w tej chwili ładowanie trzyma dość wysoko - nie ma takich skoków jak było na początku.
Być może sam akumulator już jest nieco słabszy, bo jak jeżdże niezbyt daleko to trzyma non stop 14.1V ( czy puszcze gaz, czy dodam)
Wczoraj zauważyłem, że lustra ( i chyba szyba) n e grzeją - jak klikam ogrzewanie to napięcie na sekunde leci w dół o ok. 0,5 V , po czym rośnie ponownie - jakby system odłączał grzanie
Z racji tego, że moje grzebanie przy samochodach zatrzymało się na maluchach, polonezach itp - podpowiedzcie- jak to ogarnąć?
- czy jak śmieciową ładowarkę z lidla podepne to musze ściągać klemę z aku ? żeby nie nabroiło (w normalnych smochodach ściągam - ale tutaj podobno ściągnięcie klemy to ściągnięcie sobie kłopotów.

)
- czy można jakoś wymusić solidniejsze doładowywanie aku w czasie jazdy ?