[155] lusterka zamiana!!!

• Autor wątku Autor wątku adamz35
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

adamz35

Guest
Witam. Wie ktoś może czy do AR 155 można zastosować inne lusterka niż są oryginalne ?????? Bo mam ochotę je sobie zmienić

Może jakieś M3 look by podeszły :crazy_pilot:, nie wiem czy byś samych budek od 145/6 nie podeszły.

Hej

Założyłem jakiś czas temu identyczny temat. Niestety ciężko jest dopasować mocowanie oraz trójkąt zewnętrzny do linii szyby oraz dzrzwi. No chyba, że chcesz użyć kilogramy szpachli.

Z ew. przewodami byłby mniejszy problem.

Pozdrawiam

a patrzyłeś na lusterka z Tempry /Tipo ? bo generalnie jak ostatnio oglądałem to idealnie pasują :)

Ten sam trójkącik , mocowanie - sam się do tego przymierzałem jak mi jakiś baran na parkingu uwalił .
Bo są tanie itd. - ale tragicznie to wygląda :(

Ostatnia edycja:
od tipo tempra lusterka wygladają jak doniczki..

jak w ogole moze sie w alfiscie narodzić mysl o zamianie takich pieknych lusterek z unikatowym skladaniem jakie posiada 155

Tragicznie to wygląda to fakt , ale weźmy pod uwagę ze Lusterka to deficytowy towar do naszych Belli :) , jeszcze jakiś czas będą a potem pozostanie nam tylko doniczka :P

A kolejną sprawą jest to że dla wielu ludzi to tylko samochód i ona ma jeździć i być tani w eksploatacji czyli się nie spuszczają nad samochodem . I żałuje ze nie mam takiego podejścia :( . Bo jak się zabrałem za robotę to na chwilę obecną moja wygląda tak Index of /Bellla/

Upss tragicznie patrzeć na taki stan Alfy , już teraz wiem dlaczego te samochody są takie tanie w Polsce , wiem po swoich znajomych którzy posiadali Alfy 155 to prawie wszystkie miały rdzę na tylnych nadkolach od wewnątrz ( złe odprowadzenie wody ) , tylko jedna ma a w drugiej ani śladu jakichkolwiek oznak dziwne , na pewno zależy w jakim kraju jeździła i jak kto dbał o samochód , wiadomo w Polsce sól i zły stan dróg mówi sam za siebie.

Dziaru nie załamuj się doprowadź ją do idealnego stanu a nie będziesz żałował Pozdrawiam

A jak w temacie raczej nie zmieniałbym oryginalnych lusterek bo są naprawdę piękne i da się znaleść jeszcze dobre używki nie ma takiej jeszcze tragedii z tą częścią :D

Piotrek , a wiesz co jest najgorsze ? ze rozebrałem ją tylko po to żeby ma znać farbą i zobaczyć co się dzieje ? Nawet nie wiesz jaka była moja pierwsza myśl - Zalać benzyną i podpalić :(. Ale potem do mnie doszło ze to jest najprostsze wyjście i nie zawsze trzeba iść po najmniejszej linii oporu i się wziąłem za nią ( mam ten plus ze mam migomata , blachy -jeszcze oryginalne fiatowskie czyli ocynkowane z CC więc siedziałem 2 miechy i zrobiłem .

Co do stanu - samochód od 13 lat w kraju . A co do rdzy przód jest dlatego tak skorodowany bo Francuzi zrobili kijowo wymianę przedniej szyby i przez 14 lat lała się woda po wiązce ( jak Bella miała roczek to na nią konar spadł i Francuzi robili blacharkę ) . Tył jest tak skorodowany tylko z jednego głupiego powodu - brak chlapaczy Ale z nimi to Alfa by wyglądało jak nie powiem co .

Nie przejmuj się, ja swoją sprowadziłem z Niemiec i też było sporo spawania bo nadkola, podłoga w bagażniku, podłoga wzdłuż łączeń i przy progach ale co nas z bratem zaskoczyło to progi są zdrowe, pewnie przez te plastikowe nakładki. Też miałem myśli co za kupa złomu bo jeszcze zawias do wymiany i wiele innych usterek do usuniecią ale tak się wkręciłem i zakochałem że za każdym razem jak na nią patrze to sama gęba zaczyna mi sie usmiechać.

Negro , powiem Ci tak , progi widać ze pełen ocynk bo cacy :) sam byłem w szoku ze nawet nie były tknięte a w wielu miejscach nie miały powierzchni pomalowanych ( cieszyłem się jak dziecko ze jest do czego spawać :P hehe ) .
Ja dzisiaj wytargłem bak , tłumiki i i biorę się za belkę :P wachacze tynie itd. a roboty mam w cholerę bo połowa śrub się urwała - ale to tylko oznacza ze zaś będę siedział więcej przy niej :)
A co do tego uśmiechu to masz racje , ja sobie lubię czasem w niedziele przyjść wytargać ją z warsztatu , postawić sobie stołeczek przy niej i napić się piwka - nic tak pozytywnie na mnie nie wpływa :) , A jak jeszcze popatrzę na nią pod kątem DTM , Lariniego , Naniego to od razu banan na maxa :)

Amortyzatory
Powrót