LPG w 166 V6 TB

Wieczorem podrzucę zdjęcia instalacji bo żona pojechała do siostry. Alfa ma najechane 290000km.

No załamane zasilanie reduktora.
Wężyki bardzo za długie.
Wtryskiwacze raczej za wolne do tego silnika.
Brak kompensacji między listwami.
Skád Ty jesteś?

P 9

Błędów to tam jest dużo :sarcastic: Rurkę wyprostować na pewno trzeba. Ale moim zdaniem to reduktor nie trzyma ciśnienia. A bez kompa tego nie sprawdzimy.

Marek z tak zagiętá rurká to raczej spadki ciśnienia sá normą

P 9

Tak, na pewno to jest do poprawy.

Witam.Też o tym pomyślałem, dlatego zrobiłem zdjęcie tego załamania. Jutro zobaczę co się da z tym zrobić. Już jadą do mnie części ( świece, przewody, filtry) tylko jeszcze mam dylemat odnośnie oleju brać Shell helix ultra 10w60 syntetyczny, czy valvoline vr 10w60 półsyntetyczny. A jestem z Gniewkowa okolice Torunia. W weekend napisze poradnik jak poradzić sobie z wentylatorem nawiewu za kwotę około 60 zł. Sam tak zrobiłem i działa idealnie. Pozdrawiam.

Lepiej zalej motula 10W 40

P 9

Małe pytanko odnośnie wtrysków gazu, najlepiej by było zamocować je bliżej kolektorów ssących i skrócić węzyki najlepiej żeby miały tą samą długość?

Muszą mieć tą samą długość i max 10cm

Ok dzięki, dam znać jaki będzie efekt po wyprostowaniu rurki i poprawieniu przewodów.

Najlepsze to je wymienić na coś szybszego i wsadzić w barany aby nie szpeciły

P 9

Chyba między a nie w barany :)

Marek do gipsu się pchasz :cool:

Ostatnia edycja:
Witam właśnie wymieniłem świece, przewody, zrobiłem regulacje zaworów wydechowych ( instrukcja rególacji zapożyczona z forum szystko poszło bez problemu jak zdążę jutro to wyślę filmik jak silnik pracował przed regulacją, a jak pracuje teraz). Jutro jeszcze wymienię filtry i oleje, oraz skrócenie wężyki od wtryskiwaczy LPG. Na tą chwilę auto nadal przerywa na gazie podczas przyśpieszania.

- - - Updated - - -

A załamaną rurkę wyprostowałem.

Wyprostuj wężyk zasilający (miedź) i podłącz pod komputer. Trzeba zobaczyć jak wydajnośc reduktora.

Rurkę wyprostowałem, jak znajdę chwilkę to podjadę do gazownika. Jeszcze trochę martwi mnie wąż elastyczny tuż za intercoolerem chyba nie trzyma ciśnienia na łączeniu z coolerem ( za słaba obejma).

Świece jakie?Przerwa jaka?

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót