Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Pewnie tak. Ale prawda też jest taka, że raz dobrze wyregulowana instalka jeździ od przeglądu do przeglądu. Ja przynajmniej tak miałem i mam.
nie byłbym do końca z tym zgodnymiałem dobrze uregulowana w hondzie porządna instalacje i jak mi lambda swirowala albo coś innego to wtedy ecu ciągle coś korygowalo i z automatu lpg czasami swirowal, chodził dobrze ale momentami potrafilo poszarpac albo coś
Bo to złe lpg było![]()
zakładane w najlepszym serwisie polecanym na każdym forum![]()
nie byłbym do końca z tym zgodnymiałem dobrze uregulowana w hondzie porządna instalacje i jak mi lambda swirowala albo coś innego to wtedy ecu ciągle coś korygowalo i z automatu lpg czasami swirowal, chodził dobrze ale momentami potrafilo poszarpac albo coś
Jemu chyba chodziło o to ,że jak masz instalację gdzie jest możliwość programowo kosowanie błędów po przez obd, to jest to niebezpieczne.
Gazownik stosuje swoisty dupochron na żle wykonaną robotę ale użytkownik nie wie ,że np jeżdzi na ubogiej mieszance itd.
Wysłane z mojego Moto Z przy użyciu Tapatalka
Ja nie mam korekt po obd.
I dajesz wiarę 95 tyś i tylko filtry zmieniałem i czek się nie świeci[emoji848]
Bo fizycznie trzeba narobić km aby dobrze wystroić LPG w pełnym zakresie, inaczej się nie daJa nie wiem jak mam w swoim tartarini, ale poki co nic się nie świeci, pali dychę, wiec chyba ubogo nie jest i wszystko gra. Niemniej zbieranie korekt przez 5 tysi to sporo.
ja osobiście uważam że korekty po obd to wcale nie jest super rozwiazanie, bo to co ecu benzyny przeswiruje to od razu wpływa na gaz, bezpieczniej jest chyba ustawić instalke na sztywno bez obd
Nie chce mi się rozbijać twojego postu na części i się do tego odnosić ale chętnie to zrobię jak przeczytasz cały pdf w temacie , który jest przyklejony w dziale LPG.A zdajesz sobie sprawę z faktu że check zapala się wtedy gdy warunki osiągają wartości krytyczne, w przypadku dawki paliwa jest to +/- 50%.
Możesz mieć rozjazdy względem benzyny na poziomie 25% i dalej nie będzie chcecka a na 100% nie będzie to zdrowe dla silnika.
Bo fizycznie trzeba narobić km aby dobrze wystroić LPG w pełnym zakresie, inaczej się nie da
Korekty po obd to najlepsza możliwa opcja, dająca stabilność pracy instalacji niezależnie od paliwa. Faktem jest też to że trzeba umieć z niej korzystać i dopasować do konkretnego ECU.
Jak ecu benzyny świruje to masz popsuty samochód i trzeba go naprawić![]()
Niestety ale większość instalatorów nie wie jak działa silnik a montują dodatkowy system paliwowy, efekty tego widać w mnogości opinii jakie to lpg jest złe![]()
Bo to bzdura.Czyli co? 5 tyś trza jeździć żeby lpg wystroic? Przecież to paranoja.
Bo to bzdura.
niezależnie od jakości paliwa jakie zatankujemy (a z tym w PL bywa różnie),
zużycia elementów instalacji LPG
90 procent aut nie widziało strojenia na ulicy i są wypuszczane po autokalibracji i o dziwo większość jeżdzi bezproblemowo. Czyli jednak się daAle i tak znajdą się "znaffcy", którzy powiedzą że da się idealnie wystroić lpg w jeden dzień bez hamowni
90 procent aut nie widziało strojenia na ulicy i są wypuszczane po autokalibracji i o dziwo większość jeżdzi bezproblemowo. Czyli jednak się da
Co do reszty pełna zgoda