• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[145] łożysko przód alfa 145

1990mb

Nowy
Auto
[Była] Alfa Romeo 145 TD 96 r.; [Jest] Alfa Romeo 147 07 r. 1,6 T.S. ; Alfa Romeo 145 1,9JTD++ 99r.
mam pytanie dotyczące łożyska przód. Od jakiegoś czasu obserwuje delikatne piszczenie i buczenie w lewym kole przód. Na 99,9% jest to łożysko i tu moje pytanie wymieniać łożysko razem z piastą czy samo( oczywiście w P i L kole) i jakiejś konkretnej firmy polecanie.
pozdrawiam 1990mb- Michał

FŁT kraśnik ok 45zł
fag ok 105 zł
skf ok 130 zł

ostatnio zakładałem fłt i na pewno nie dlatego, że są najtańsze.

FŁT są bardzo ok jeszcze dobry jest snr i fag i oczywsicie skf.

co do wymiany z piastą. o ile jest zuzyta to tak:)

Kraśnik robi łożyska dla FAG więc za małe pieniądze masz łożysko bardzo dobrej jakości .

Ale po co wymieniać całą piastę, spokojnie wymień samo łożysko i po problemie.
Chyba że są już jakieś zastrzeżenia to piasty.

no właśnie pytam jakie zastrzeżenia może mieć piasta? żebym mógł to jakos sprawdzic
zerwany gwint na którejś śrubie od koła i wyrąbany wieloklin, małe nacięcie piasty podczas zdejmowania bieżni wew. łożyska jest dopuszczalne. nie wiem czy piastę da się skrzywić podczas normalnej eksploatacji, żeby miała bicie.

Rafał, nie mogłeś o tym FŁT dawniej napisać, po kiego ja FAGi kupowałem:P

a gdzie mozna kupić FŁT, patrzyłem na stronie ale w katalogu nie ma do 145. Orientuje sie ktos jaki to powinno byc dokładnie łożysko, (wymiary znam), ale i tak nie moge tam znaleźć

ja jeszcze moge podpowiedzieć, że z łózysk które sa tanie w przypadku rodziny opartej o płytę podłogową tipo mogę polecić łozyska margo. ganiają ok, u niektórych już po 3 lata i śa bardzo ok. napewno lepsze niż np optimal:)

Amortyzatory
Powrót