LM - Jet Clean Tronic

sebawroc

Nowy
Auto
Jest: Skoda Superb 2.0 TDI. Było: 159 SW 1,9 JTD AR 147 1.9 JTD 16V 170 KM 2003 r. Passatto B5 1.8
Cześć

Korzystał już ktoś z urządzenia Liqui Moly Jet Clean Tronic? Mozliwości są ciekawe:

,,Czyszczenie całego układu wtryskowego i komory spalania, proces ten trwa około 35 minut, silnik powinien w tym czasie pracować na specjalnym płynie czyszczącym, podczas czyszczenia układu wtryskowego wyczyszczone zostaną:
- czyszczenie pompy wtryskowej
- czyszczenie wtryskiwaczy
- czyszczenie komory spalania
- czyszczenie turbiny ze zmienną geometrią VTG
- czyszczenie kolektora dolotowego
- czyszczenie filtra cząstek stałych DPF

Czyszczenie zbiornika paliwa:
- opróżnianie zbiornika paliwa przed czyszczeniem
- czyszczenie zbiornika paliwa z wody oraz innych zanieczyszczeń – cykl ten trwa 8 minut i jest automatyczny czyszczenie jest możliwe przy użyciu specjalnego środka chemicznego
- transfer paliwa – cykl ten daje możliwość opróżnienia omyłkowo zatankowanego paliwa do innego pojazdu bądź do kanistra."

http://www.liqui-moly.pl/jct.html

Ktoś miał z tym do czynienia, daje to coś czy to tylko efekt placebo? Proszę o opinie :)

Słyszałem o tym, swojego czasu chciałem kupić takie coś, żeby przeczyścić układy wszelakie ;)
Widzę, że w Nysie jest serwis, podjadę w wolnym czasie i zapytam jak to wygląda i ile kosztuje.

Robilem w poprzednim aucie, Clio 1.9 dTi, byłem zadowolony, chodziło ciszej i bardziej miękko. Na forach widziałem też wyciągi z ananlizy spalin, auta stawały się nieco bardziej "ekologiczne" - lepsze spaliny.
Cena - ~200 zł - dla dobrego sampoczucia można zrobić, acz działa raczej na naprawdę zamulone auta, w innych raczej szału nie będzie :)

A słyszałeś o LM DIESEL SPULUNG. Sporo for różnych marek przejzalem i na każdym są same super opinie. Sam to zaleje do swojego gnojownika. Buteleczka na ok 75 litrów paliwa kosztuje ok 50 pln. Ponoc dobrze czysci wtryski.

Ostatnia edycja:
Ok, przejrzałem, dzięki. Jestem zdecydowany, nie zaszkodzi. Nie wiem kiedy podjadę, jak już będę po, to dam znać.

- czyszczenie pompy wtryskowej
- czyszczenie wtryskiwaczy
- czyszczenie komory spalania
- czyszczenie turbiny ze zmienną geometrią VTG
- czyszczenie kolektora dolotowego

- opróżnianie zbiornika paliwa przed czyszczeniem
- czyszczenie zbiornika paliwa z wody oraz innych zanieczyszczeń – cykl ten trwa 8 minut i jest automatyczny czyszczenie jest możliwe przy użyciu specjalnego środka chemicznego

Najbardziej zależy mi na czyszczeniu w.w.. Jakieś sugestie ? :)

Amortyzatory
Powrót