• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

LEW w rodzinie508RXH

• Autor wątku Autor wątku Jaso
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Superb może i fajny w środku, miejsca full, no ale przy Maździe 6 w kombi, jeszcze z 2.5 na automacie to bym się nie zastanawiał. Wolałbym sobie trumnę na dach kupić i tak jeździć, niż z powodu większego bagażnika poświęcić design Mazdy na rzecz Skody.

przed zakupem kolejnego Lwa też braliśmy pod uwagę Madzie i Szkode. Madzia niestety BARDZO BARDZO zawiodła dźwiękiem, te 2,5 w automacie to niestety zwykła rzędówka 4, autentycznie przez cały czas brzmiała jakby ktoś chciał ją zabić, sprawiała tym taki dyskomfort że niestety nie dało się przemilczeć tego mega "-". Natomiast SuperB był bardzo na poważnie brany jedyne co go zdyskredytowało to to że skody (i ogólnie Vagi) lubią bardziej zmieniać właścicieli niż inne auta i 2 sprawa w towarzystwie byłby to 2 najgorszy samochód zaraz po Captiwie znajomego :p pomimo brania pod uwage w zakupie tylko wersji Laurent&klement 3.6 FSI czy jak ona sie tam nazywa. to dale znaczek skody znacznie umniejszałby klase:P

Chcesz powiedziec ze nie kupiles v6 tylko dlatego ze koledzy by sie z ciebie smiali?

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

Mazda jest bardzo ladna,tak jak i alfa byla ale ja juz bym nie kupil auta tylko dla tego ze jest ladne.jest jeszvze wiele innych zeczy ktore sa pottzebne w aucie

Chcesz powiedziec ze nie kupiles v6 tylko dlatego ze koledzy by sie z ciebie smiali?

był to tam jakiś powód, ale bardziej przerażało mnie że Szkodziki lubia zmieniać właścicieli bez wiedzy tych obecnych. Raczej źle czułbym się non stop martwic sie czy jak wrócę na parking pod supermarketem czy ona będzie tam nadal stała.
a dwa V6 już miałem w 407 więc nie koniecznie było to coś najważniejszego ;) a lew łączył w miarę przyzwoity design z nie najwyższą liczbą modeli "pożyczanych" na częsci ;)

Alfy nie ukradna bo wszyscy wiedza ze nie ma zarobku z auta ktore sie nie nadaje na czesci he bo te czesci sa do dupy. Ale wiesz,jak beda mieli ukrasc to i najwiekszy badziew zabiora.nie kradnie sie aut na potege tylko na zamowienie wiec nie uchroni to nawet twojego lwa jezeli zajdzie taka potrzeba. Co do prestizu to masz troche racje he ze mnie tez sie smiali ze nie chcialem wydawac wiecej kasy na auto i kupilem alfe jak znajomi kupowalli s-ki ,ml x5 itp no ale mialem inne wydatki he tak wiec cie rozumiem

He, za mało he, he.

No i stało się ;/ Lew sie popsuł. Niestety auta nie było w domu ok 3 tygodnie :/ padł jakiś element odpowiedzialny za przełączanie elektryka/diesel. diagnoza była w miarę szybka jednak był problem z naprawą, okazało się ze w Wie tylko 2 stacje mają autoryzację na Hybrydy. Żeby było zabawnie z rynku PL wycofane zostały ze sprzedaży w tym roku wersje Hyb4. i Peugeot PL sprzedaje RXH tylko z dieslem który ma ok 180 kucyków ;)

Wracając do naprawy... padło coś co z robocizną kosztowało ok 10 koła... całe szczęście w tym roku zmieniły się przepisy i nawet na używane auta dostajemy od sprzedawcy 2 lata gwarancji :D jako że kupiliśmy na początku wakacji to zrobil nam to dealer. Trwało to tak długo bo kupilismy od dealera z poza Wawy auto, gdy okazało się co padło i jaki koszt to auto pojechało na lawecie do Stalowej Woli i jeszcze tam u dealera trwały przepychanki z PUG PL aby oni też poczuli się do partycypacji w kosztach bo auto jest ok 4 miesiące po gwarancji producenta.

508 ma wrócić jutro do domu! mam nadzieje że tak będzie w końcu...!

To chyba potwierdza teze, ze jak hybryda po gwarancji, to tylko toyota/lexus.

Po sprzedazy gt rozgladalem sie za przestronnym kombi. 159 odpadla od razu za ciasne wnetrze, maly bagaznik, niska kulture pracy Diesli i ich niemale spalanie.

Wybor padl na 508. Zastanawialem sie nad rxh, ale strach przed francuska hybryda zwyciezyl. Wzialem 1.6 hdi. Nigdy nie jezdzilem tak cichym i bezwibracyjnym dieslem. Jakosc wykonania wnetrza jest na bardzo wysokim poziomie. Srednie spalanie z ostatnich 30 tys km to 4.7L. Podobalo mi sie, ze aso puga ZA DARMO PO GWARANCJI zrobilo rozrzad, bo moj egzemplaz byl z serii aut z mozliwa wada jednego z kol zebatych.

Z ciekawosci - ile pali Ci rxh w Wawie?

Wybor padl na 508. Zastanawialem sie nad rxh, ale strach przed francuska hybryda zwyciezyl. Wzialem 1.6 hdi. Nigdy nie jezdzilem tak cichym i bezwibracyjnym dieslem. Jakosc wykonania wnetrza jest na bardzo wysokim poziomie. Srednie spalanie z ostatnich 30 tys km to 4.7L. Podobalo mi sie, ze aso puga ZA DARMO PO GWARANCJI zrobilo rozrzad, bo moj egzemplaz byl z serii aut z mozliwa wada jednego z kol zebatych.

Z ciekawosci - ile pali Ci rxh w Wawie?

zobaczymy jak będzie w przyszłości z awaryjnością, ciężko powiedzieć co było przyczyną tej usterki, generalnie poza tym ze przepychanki wewnątrz sieci zajęły najwięcej czasu to szybka diagnoza i naprawa.

w wawie pali 4 do 6 jest to ilość bardzo zadowalająca.

a tego komfortu podróżowania nie jest w stanie chyba nic zastąpić. to co oferuje PSA w wyższych modelach to naprawdę coś pięknego!!

w wawie pali 4 do 6 jest to ilość bardzo zadowalająca.

Tez tak mysle. Choc najnowszy lexus IS300h tez tyle bierze w miescie, a ma benzynowy silnik 2.5.

a tego komfortu podróżowania nie jest w stanie chyba nic zastąpić. to co oferuje PSA w wyższych modelach to naprawdę coś pięknego!!

W tej cenie pewnie nie. Choc jadac poczciwym 607 czuje, ze 508 to jednak seria '5' a nie '6'.

No bo to tylko chłyt maketingowy był że ma zastąpić dwa modele. ;P Coś jak 159, tyle że Peżototwi wyszło to lepiej.
Nie wierzę że IS tyle weźmie. Auris HSD spala 5/5.5.

Fajne były 607.... niezły ponton :)

Amortyzatory
Powrót