Legnica

• Autor wątku Autor wątku radziooo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Legniczanin sie klania ( Piekary ) ale puki co na wygnaniu w Hollandi :) szukam jakiegos Magika unas na wsi :) od TSow by mogl mi silnik obadac co wnim cyka nie tak :) bede w legnicy pod koniec czerwca takze bysmy mogli sie na jakies piwo ugadac :) pozdrawiam

Zapraszam :) w podpisie link z adresem. Wpadniesz pogadamy obadamy

o i super takiej odpowiedzi oczekiwalem :) a powiedz mi jedno wymiana wariatora i samego paska plus ustawienie rozrzadu od nowa ile by kosztowala taka operacja ? ( rozrzad wymieniony 2 k temu ale wariatora nie dostalem w NL i chyba sie odzywa to wlasnie bys musial obcykac :) ) oczywiscie najlepiej uszczelniacze tam gdzie sie da przy dostempie od rozrzadu :P

ktoś by wiedział jak wygląda trasa Złotoryja - Świerzawa - Jelenia Góra - Karpacz ? Przejezdne to jest ? czy japy po zimie, że idzie kaktusy sadzić albo wybudować metro ? :) pozdro !

Jesli drogi nie naprawili to w polowie trasy zlotoria - swiezawa jest tragedia.

Osobiscie do karpacza lecialem w lutym przez jawor i droga ladna :) Jedynie male odcinki gdzie troszke nierówno :)

ktoś by wiedział jak wygląda trasa Złotoryja - Świerzawa - Jelenia Góra - Karpacz ? Przejezdne to jest ? czy japy po zimie, że idzie kaktusy sadzić albo wybudować metro ? :) pozdro !
Złotoryja - Świerzawa - kiepski asfalt w Złotoryi, tragiczny w Świerzawie (jak zawsze), a pomiędzy jest ok, rzucili nowy dywanik jakiś czas temu
Świerzawa - Jelenia - po drodze przed podjazdem na Kapelle jest odcinek kiepski, ale ogólnie dziury z grubsza połatane
Jelenia - Karpacz - tutaj jest git (nowy asfalt do Karpacza), ale polecam jechać nowym kawałkiem obwodnicy w JG, pomiędzy ul. Wincentego Pola a Sudecką żeby ominąć zakorkowane centrum. Żeby do niej dojechać trzeba przy wjeździe do JG (koło marketu Real) odbić na obwodnicę w lewo w stronę Wrocka jakby, i w Grabarowie (nowy węzeł i wiadukt) odbić w prawo na ul. Wincentego Pola. Nie jestem pewien czy drogowskazy już dobrze kierują czy po staremu...

O takie coś mi chodzi: https://maps.google.pl/maps?saddr=L...ORzHiqoehP9AcdQ&t=h&mra=dme&mrsp=0&sz=15&z=13

Ostatnia edycja:
Witam.
Panowie liczę na pomoc - Alfa muli i szukam przyczyny (turbo sprawne, egr zaślepiony, czujnik ciśnienia czyszczony i jeszcze parę innych). Kolejny trop to przepływka, ale tu pojawia się problem - nikt nie potrafi stwierdzić, że to konkretnie ona, a cena nowej to blisko 400 zł, więc dużo na ślepy strzał. Po jej odłączeniu nie zauważyłem różnicy. Alfa po wirusie ale nie mogę cieszyć się jej mocą. Potrzebuję kogoś kto ma sprawny przepływomierz i pozwoli mi przepiąć go do mojej AR na kilka chwil, żeby się przekonać, czy to na pewno jej wina. Moja Alfa to 145 1.9 JTD 8V 105 KM/77 kW, przepływomierz Bosch. Dojadę wszędzie na terenie Legnica, Lubin, Złotoryja i pomniejsze miejscowości (chyba, że spotkamy się np. na lotnisku). Pozdrawiam wszystkich Alfaholików. Marcin

Niestety mam tylko nr obudowy przepływki bo nie mam (i nie mogę znaleźć klucza), żeby wykręcić sam czujnik.
Nr obudowy to 0 280 218 019.

Jutro sprawdze bo niby w 156 powinienem mieć tą samą.
Na bank w 166 jest ta sama - ale obecnie nie ma jej w domu.

Dzięki kolego. W przeciągu 2 kolejnych tygodni jestem dostępny niemal 24h na dobę. Pozdrawiam

Dołączam zrzut ekranu na podstawie, którego myślę, że to przepływka.Próba.jpg
Jak tam mattom patrzyłeś na przepływki? Może ktoś inny może pomóc?

Ostatnia edycja:
Patrzyłem,
mam obecnie takie przepływki na stanie ;)
CAM00067.jpgCAM00071.jpg
W niedzielę zobacze jeszcze jaka jest w 166.
A wieczorem rzuce okiem na barchette

Amortyzatory
Powrót