Left Side Light Failure

• Autor wątku Autor wątku Kotu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

Kotu

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 116 PS Distinctive
...właśnie taki komunikat wyświetla mi się na panelu. Zdarzyło mi się to może z 4 razy wcześniej w ciągu roku, ale gdy ponownie przekręciłem kluczyk było wszystko OK. Teraz wygląda to tak że przy każdym przekręceniu kluczyka pojawia mi się ten komunikat i wyświetlona jest grafika żarówki. Dodam jeszcze że światła z przodu i z tyłu świecą i wszystko jest OK. Jak to można naprawić?? Z góry dzięki

Albo przeczysc styki na wszystkich zarowkach. Wykorzystaj do tego preparat Kontakt (S, P, R... lub jakikolwiek inny tego typu).
Do czyszczenie nie uzywaj papieru sciernego.

Czasem ten komunikat jest wyswietlany jak juz zarowka jest stara (wypalona) i mimo, ze swieci z jakis powodow komp uznaje ja za spalona.

I postojowe tez swieca bo mi sie wydaje ze ten komunikat jest wlasnie od tych swiatelek a jak nie to zamien zarowki lewa z prawa i zobaczysz czy sie problem przeniesie :D

"Left Side Light" to nie jest przypadkiem kierunkowskaz?

postojówki kolega sprawdzał ?
daję browara że to postojówka lewa ( a przy kontroli tak na oko przy wł mijania to postojówke można łatwo przeoczyć )

postojówki kolega sprawdzał ?
daję browara że to postojówka lewa ( a przy kontroli tak na oko przy wł mijania to postojówke można łatwo przeoczyć )

podbijam :)
często spotykam się z tym komunikatem i zawsze to mała pinda postojówka :/ a jeśli masz w zwyczaju gasić i zapalać silnik bez wyłączania świateł to lepiej zakup więcej żaróweczek :)

Ja tez ide o browarka ze to lewa postojówka przednia.....sam miałem ten komunikat.............a co do podswietlenia tablicy rejestracyjnej to u mnie wyswietla sie "number plate light failure" wiec to chyba nie tablica,a własnie ta nieszczesna postojówka...pozdrawiam.

To była lewa przednia postojówka :) Dzięki

Witam ponownie. Mimo że wymieniłem lewą przednią żarówkę mijania która była spalona to mimo to nadal wyświetla mi się komunikat jak w temacie czyli "left side light failure"...dlaczego tak jest i jak się z tym uporać?? Z góry dzięki za info.

włącz sobie wszystkie żarówki... i popatrz która nie świeci, próbuj różnych kombinacji. w zasadzie może to być każda żarówka. mi raz przepaliła się od postoju, innym razem tylna mijania... to jest właśnie wada kompa że pisze że przepalona jest żarówka z lewej strony tylko nie pisze dokładnie.

dziwne bo u mnie spalila sie zarowka mijania nic sie nie wyswietlalo, spalila sie stopu tez nic, spalila sie postojowa przod wyskoczyl dopiero komunikat, wiec wydaje mi sie ze raczej to postojowa z przodu, jest to zarowka za 12zl halogenowa :/ strasznie droga, albo slaby styk jest....

ja płacę 8 zł za żarówkę :) ale wymieniam dość często :) mniej więcej raz na dwa miesiące...
teraz faktycznie daleś mi do myślenia z komunikatem bo Piterowi też przepalila się mijania i nie miał komunikatu... chyba z ciekawości pójdę wyciągnąć żarówkę. na tył wyskakuje też komunikat - ale to "break light failure"...

ja miałem ten sam komunikat i była to postojówka.
wymieniłem przed chwilą - 11 zł ( ;/;/ )
pan w sklepie powiedział, żeby nie trzaskać klapą na włączonych światłach bo od tego się przepalają one...

ja miałem ten sam komunikat i była to postojówka.
wymieniłem przed chwilą - 11 zł ( ;/;/ )
pan w sklepie powiedział, żeby nie trzaskać klapą na włączonych światłach bo od tego się przepalają one...

one się przepalają od wszystkiego! xD wystarczy, że je zamontujesz i już od tego momentu zaczyna się ich przepalanie ;)

Witam ponownie. Mimo że wymieniłem lewą przednią żarówkę mijania która była spalona to mimo to nadal wyświetla mi się komunikat jak w temacie czyli "left side light failure"...dlaczego tak jest i jak się z tym uporać?? Z góry dzięki za info.

No przecież ci piszą że to postojówka a nie mijania :D

Też to przerabiałem i na bank jest to żarówka od postojowych. Jeśli byłaby to mijania to nawet byś nie wiedział bo komputer nie daje sygnału jeśli przepali się przednia nie wiem jak z tylną bo tylko przednie przerabiałem.

hmmm nie wydaje Wam sie to dziwne?? czy ktoś kto robił te czujniki nie myślał o tym że mijania są chyba ważniejsze?? ah Ci włosi...

Amortyzatory
Powrót