• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Lancia Thesis 3.0v6

proxima86

Nowy
Auto
Lancia Thesis
Witam serdecznie.
Póki co nie posiadam jeszcze Alfy Romeo,przedstawiam wam więc moją Lancię Thesis 3.0v6, 2002 rok,149tys/km przebiegu.
Auto kupiłem rok temu od kolegi z forum LKP,była dobra "baza" tak więc próbuję doprowadzić ją do stanu perfect[emoji846].
pozdrawiam.
Kamil.
31.jpg
32.jpg
33.jpg
34.jpg
35.jpg
36.jpg
37.jpg
38.jpg

Wysłane z mojego Swift 2 X przy użyciu Tapatalka

Strasznie mi się podobają Tereski twoja też ładna :) Powiedz mi faktycznie taki problem jest z cenami i częściami jak to wszędzie opisują?

Witaj.
Co do części i ich cen:
1)zawieszenie abstrakcyjnie drogie,można zregenerować tańszym kosztem tak więc problemu nie widzę.
2)Amortyzatory to samo,cena kosmiczna i też można je zregenerować.
3)Silniki te same co w AR więc tutaj nie muszę Ci tłumaczyć[emoji6]
4)Części blacharskie,szyby,wnętrze,elektryka,lampy. To można kupić póki co z używek,jest tego masa.
Podsumowując,Thesis jest do ogarnięcia.
Ważne żeby nie wtopić i nie kupić "radła" [emoji16]

Ostatnia edycja:
Zawsze oglądam się z westchnieniem za każda Thesiską jaka widze. Nie ma ich wiele ale maja w sobie jakis taki czar i urok. Myśle , że z przedliftową 166 mają wiele wspolnego. Wygląd dość specyficzny, ale trzeba te auta poczuć. Absolutnie autko z duszą. Dzis już za sprawa wszelakiej maści wysrywów jakimi racżą nas producenci wyglad już tak nie szokuje jak kilka lat temu. Super autko do pieszczenia. Dbaj!

Właśnie dlatego chcę kupić AR166 przed liftem,mi się bardzo podoba to auto ale koniecznie z V6stka pod maską w topowej wersji 3.0.
Będą obok siebie stały z Thesisem[emoji16]

Nie tylko ty.. Ja. Mega choruje na Thesisa...
Z przodu 166 ma 4 wahacze, thesis 8.

Wysłane z mojego MI 8 UD przy użyciu Tapatalka
Dasz ted-gumowi zarobić[emoji1]
A tak serio to zawieszenie w Thesis zregeneruje wam firma REGUM.
Dzwoniłem do nich i stwierdzili że nie będzie problemu.

Dasz ted-gumowi zarobić[emoji1]
A tak serio to zawieszenie w Thesis zregeneruje wam firma REGUM.
Dzwoniłem do nich i stwierdzili że nie będzie problemu.

Wiem robię tam, wysyłam również czesci klientów :)

Wysłane z mojego MI 8 UD przy użyciu Tapatalka

To mi zrobisz komplet[emoji41]

Co jak co ale wygląd silnika jest super:)
Przed 166 szukałem podobnej ale nic sensownego w benzynie nie znalazłem.

Co jak co ale wygląd silnika jest super:)
Przed 166 szukałem podobnej ale nic sensownego w benzynie nie znalazłem.
Ja zwracam uwagę na szczegóły,tak więc dekiel jest po renowacji [emoji6]
Dużo jest tych aut w "gnojówce",a w benzynie wiekszość to szroty.

A dla mnie thesis jest z zewnątrz tak obrzydliwie obrzydliwa i paskudnie odrzucająca że się nie oglądam :P ale to w zasadzie jedyny minus (akurat dla mnie decydujący). Środek jest tak miodny i wypasiony, że jakbym mógł to przełożyłbym żywcem do 166. Jasna "tłujsta" tapicerka, mnogość przycisków i funkcji. Po prostu rewelacja. A to do tego opakowane we włoszczyznę i ogromną rarytasowość modelu. Nie przeraża mnie nawet ten koszt czy problemy. Brałbym jak rolnik dopłaty :) no ale niestety ten wygląd..... zwłaszcza przodu bo resztę bym przełknął dzięki takiemu wnętrzu. Ale przodu nie nie mogę - złamał mnie :)
No i jeszcze raz to wypasione wnętrza :D normalnie widziałbym się w takim wnętrzu :D

Auto ma prawie 20lat,przechodzi mama z ok 8letnim chłopczykiem i ten chłopczyk krzyczy....Mamo mamo jaki fajny samochód[emoji4]
Ludzie oglądają się na ulicy [emoji846].
Niektórym nie podoba się to fakt aaale przeżyję to[emoji39]

To na pewno. Ogólnie podobać się może bo ten samochód wstrzeliwuje się w obecne trendy "retro" w motoryzacji. I zapewne gdyby nie problemy z jakością (głównie elektryką) to auto odniosłoby całkiem spory sukces w tamtych latach.
Nie mniej jednak ja osobiście nie mógłbym jeździć autem z takim przodem :) ogólnie nie znoszę stylu retro i wygląd z zewnątrz dla mnie jest byt "drastyczny". Nie podobają mi się żadne mini, fiaty 500 czy inne "nawiązania do przeszłości". Gdyby nie to, to by był dla mnie łakomy kąsek. Ehhhh ten środek jest rewelacyjny.

Środek jest trochę zmieniony przezemnie, wykładzina była jasna tak jak skóry, zamontowałem szarą i mam "Bicolore"
Co do elektryki:nie lubi wilgoci tak więc bywają problemy-zaśniedziałe kostki,zwarcia itd.
ELM327+ MES i ogarniasz.

Ech. Kolejne auto pod tytułem ,,Chciałabym, a boję się" :). Jest świetna. Zazdraszczam okropnie.

Świetne auto, ale faktycznie tak jak Markowi przód mi wybitnie nie leży. Tył natomiast jest extra!
Wnętrze też wypasik, w ogóle Lancie z tego okresu miały super wnętrza :)
Zestawienie z V6 totalny rarytas!

Amortyzatory
Powrót