• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

Lancia K 3.0 V6 - grodek

grodek

Nowy
Auto
Lancia Kappa 3.0 V6
Lancia Kappa , z silnikiem 3.0 V6 i automatyczną skrzynią biegów , rocznik `99. Samochód egzotyczny i mało popularny , dobrze bo indywidualny i wyróżniający się z tłumu. Felgi które budzą kontrowersję wśród miłośników marki , AZEV`y rozmiar R18 , według mnie bardzo do niej pasują :) Lancia jest bardzo komfortowa , w środku ogromna , a przy swoich 205 konikach bardzo żwawa ;)

Załączniki

• 20160402_130630.jpg
    20160402_130630.jpg
    308.9 KB · Wyświetleń: 0
  • DSC_0016.jpg
    DSC_0016.jpg
    255.2 KB · Wyświetleń: 0
  • DSC_0024.jpg
    DSC_0024.jpg
    136.2 KB · Wyświetleń: 0
  • DSCN4775kk.jpg
    DSCN4775kk.jpg
    245.9 KB · Wyświetleń: 0
  • DSCN8275_zps3d0a4845.jpg
    DSCN8275_zps3d0a4845.jpg
    107.1 KB · Wyświetleń: 0
  • DSCN9497_zpsc9d745a6.jpg
    DSCN9497_zpsc9d745a6.jpg
    72.1 KB · Wyświetleń: 0
  • e8d0c808daa0b19d7e6fd6ba4e6c4d9f.jpg
    e8d0c808daa0b19d7e6fd6ba4e6c4d9f.jpg
    91.1 KB · Wyświetleń: 0
  • Koci-1.jpg
    Koci-1.jpg
    114.2 KB · Wyświetleń: 0
  • zima2016-02.jpg
    zima2016-02.jpg
    442.5 KB · Wyświetleń: 0
  • DSCN4619kk.jpg
    DSCN4619kk.jpg
    314 KB · Wyświetleń: 0
  • 3333p.jpg
    3333p.jpg
    545.5 KB · Wyświetleń: 0
  • DSCN4798kk.jpg
    DSCN4798kk.jpg
    252.3 KB · Wyświetleń: 0
Fajna lanca, fajny silnik. Felgi sorry, według mnie też nie pasują. Mi co jakiś czas chodzi po głowie kappa coupe z 2.0 20V
Jak z dostępnością części do tego?

Kappa zawsze mi się podobała. Zawsze myślałem o zakupie 2.4. Ale w tamtym czasie kupiłem Alfę Romeo 155. Twoja jest piękna. Najlepsze jest to, że nie ma pogniecionych narożników z przodu lub z tyłu, bo pełno jest takich egzemplarzy. Ja nie wiem jak można tak samochody gnieść a na tych Kappach wyjątkowo to się zdarza. Mój ulubiony kolor tej lancii to granatowy i niebieski.
Panie i Panowie, to jest właśnie przedsionek alfisty i proszę własnie takie wozy pokazywać a nie niemieckie padła w dieslu i kombi.
Napisz coś o historii tego auta, przebieg, w jakich okolicznościach kupiłeś.

Ostatnia edycja:
Auto zacne ale felgi według mnie też są brzydkie nie tylko do lancii

Piękna Kappa :D coś czuje że dzisiaj znowu przejrzę ogłoszenia i poszukam czy są jakieś ładne wystawione :) widziałem kiedyś Czarną Kappę Coupe z bordowym wnętrzem.. do tej pory mi się śni :)

Zazdraszczam :). I dołączam do pytania o dostępność części.

Z Lancią to jest tak że warto sobie czasem przeglądać portale aukcyjne , tudzież odwiedzić co jakiś czas szrot i kupić sobie daną część i schować do piwnicy/garażu , tak na wszelki wypadek. Życie mnie nauczyło że warto mieć na stanie również lusterka , przykro jest patrzeć na takowe zwieszone na samych kabelkach , bo karateka wyszedł w nocy z baru i musiał potrenować ... Jeżeli chodzi o części nowe , nie ma z tym problemu , po prostu dłużej się czeka ;) Historię tego modelu pozwoliłem sobie przekopiować z forum Lancii:

Ta historia zaczęła się już tydzien temu, ale dopiero dziś mogę o niej opowiedzieć...
Przeglądając jak zwykle Ebay trafilem na ciekawe ogłoszenie...jej przedmiotem sprzedaży była Lancia Kappa 3.0 V6.
Przejrzałem zdjęcia i postanowiłem wysłać maila...z tego jednego maila rozpoczęła się korespondencja na chyba 20 kolejnych...
Rozmowy, historia, negocjacje cenowe...
Hmmm...telefon do kumpla ...tylko jak to auto przywieść do Polski...
Wujek Google...i mam - wypożyczalnia autolawet...dogranie terminów i jedziemy...
Wielkopolska wyprawa na zachodnie landy z możliwościa wdychania niemieckiego luftu...

Przyjazd na miejsce o północy...po 2h perypetii z braku wiedzy na temat automatycznych skrzyń biegów, auto zapakowane i gotowe do drogi...

Gdzie twki szkopuł???
Auto ma zerwany rozrząd ;/
Lakierniczo przerysowane - zderzak przedni, błotnik przedni lewy, drzwi tylne prawe i prawy błotnik, lewe lusterko w innym kolorze(niebieskie)
Auto bez żadnych wykwitów rdzy, podłoga z zawieszeniemi układem wydechowym w stanie idealnym...
Przebieg 156 tys km oryginalny tak wygląda, jednak alcantara niestety na fotelu kierowcy zdewastowana...tylna kanapa jak nowa...
Natomiast w ksiażce serwisowej jest wbity przeglad w 2004 roku na 65 tys km, oraz zużycie reszty elementów(m.in. gum na pedałach, skóry na kierownicy itd.) w stopniu bardzo niewielkim
Alusy 16" AZEV jeden przerysowany, drugi ma dziabnięta klapke, dwa pozostałe w stanie idealnym.
Cóż mogę dodać naprawdę super autko...wszystko z elektryki dziala(central z pilota, podswietlenia drzwi, szyby, lusterka)
Check nie pokazuje żadnych błędów.
Co do planów w jego temacie...narazie nie mam środków wolnych na naprawę, ale dla chetnego posiadania takiego cakca, który sobie umie podłubać jestem gotów odsprzedać auto po kosztach przywiezienia...

Od tamtej pory Kappa była dopieszczana , ktoś ją ponownie pomalował , ktoś inny sprowadził nowe części z Włoch min. założył nową kierownice , siedzenia zostały ponownie obszyte alcantarą. Okoliczności w jakich kupiłem tą Lancię były przypadkowe , kolega z klubu Lancii i rzeczywistości zdecydował się sprzedać swoją kolekcje samochodów na rzecz nowej Delty. Z racji tego że samochód znałem i wiedziałem że właściciel traktuje Kappe jak członka swojej rodziny , zagadałem żonę i pojechaliśmy na oględziny. Na drugi dzień siedzieliśmy już na bankowych krzesełkach :D

Załączniki

• IMG_3087.JPG
    IMG_3087.JPG
    121.6 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnia edycja:
Fajna :) bardzo mi się podoba kappa a masz w świetnej konfiguracji. Fotele w prądzie?

Fotele regulowane elektrycznie plus grzanie. Do wersji full brakuje ksenonów , ale jakoś na to nie choruje :)

PicsArt_09-05-11.14.42.jpg

PicsArt_09-05-11.15.22.jpg

PicsArt_09-05-11.16.21.jpg

Wysłane z Sony Xperia Z3 Compact przy użyciu Tapatalka

Tomtrz- mnie też chodzi po głowie 2.0 20VT, ale w kombi. Ultimate sleeper. :V

Sama Kappa super, a felgi aż takie straszne nie są. :P

Podoba mi się ta opcja :) lubię takie smaczki jak ori radio z tamtych lat i to jeszcze z navi :) ogólnie silnik z tą mocą daje radę w manualu. Niestety automat strasznie zabija osiągi. Ale to nie jest istotne w tej klasie :) tam jest jeszcze 18hp20?

Gratuluję świetnego samochodu!
Ja kilka lat jeździłem Kappą 2.0 też w automaciku i byłem bardzo zadowolony! Nie jeździłem od tamtej pory wygodniejszym autem - kanapa na kołach! W rodzinie miałem też Kappę Coupe 2.0 turbo - to była rakieta!
Z częściami jest różnie - sporo rzeczy można dostać np. w autosklepie24 ale niektóre pierdoły to i we Włoszech ciężko kupić. Życzę powodzenia w użytkowaniu i będę tu na pewno zaglądał!

Radio ori to jedna z rzeczy które mi się bardzo podobały w tym samochodzie. Dlaczego piszę w czasie przeszłym? Ano dlatego że zmieniarka płyt nie funkcjonowała tak jak bym sobie tego życzył , więc trzeba było ją zastąpić radiem z większą liczbą funkcji.

Ogólnie silnik z tą mocą daje radę w manualu. Niestety automat strasznie zabija osiągi.

Z tym akurat nie ma problemu ponieważ skrzynia posiada tiptronic ;-)

Wysłane z Sony Xperia Z3 Compact przy użyciu Tapatalka

Z tym akurat nie ma problemu ponieważ skrzynia posiada tiptronic ;-)
Łoooo Panie!!! Jako znawca tematu nie powinieneś tu takich herezji wypisywać :) tiptronik jest w wurst myt kartofeln i jest nazwą własną skrzyni. A nie jej cechą. Ty masz skrzynię automatyczną z możliwością sekwencyjnej zmiany biegów. To po pierwsze primo. Po drugie :) sekwencyjna zmiana wcale skrzyni nie przyspiesza. Daje Ci tylko komfort ręcznej zmiany. Czas się nie zmienia i niestety sporo spowalnia auto. Skoro masz sekwencję to pewnie jest już 4HP20 tak jak w 166.

Kiedyś potrafili robić piękne samochody, no i silnik... ehh obawiam się że nie długo wszystkie silniki typu v6 i więcej w zwykłych autach czeka zagłada na rzecz wysilonych silników z pierdyliardem turbin;/ Gratuluję zakupu i niech służy jak najdłużej :)
PS: dźwięk silnika pewnie bajeczny;]

Wreszcie rozsądna decyzja :D

Amortyzatory
Powrót