Maciej69
Nowy
- Auto
- Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 08r, Chrysler Crossfire, Lincoln Navigator mk3, Chevy Astro Starcraft
Jako, że Bella wciąż czeka na przeszczep zająłem się delikatnie estetyką auta. Chciałem odświeżyć wszystkie przednie chromy, a mając zdemontowane lampy zajrzałem do soczewek. Ich demontaż nie był trudny, ale okazało się, dlaczego tak słabo święcą.
W jednej lampie odbłyśnik odpadł już całkowicie, w drugiej jest wypalony. Jeżeli chodzi o naprawę to wiem, że trzeba oddać je do metalizacji. Pytanie tylko gdzie najlepiej i najtaniej
.\
Drugie natomiast jest trochę bardziej zaawansowane. W lampach zebrało się pełno syfu i pyłu. Chciałbym je rozebrać i gruntownie wyczyścić. Przeglądając temat o Ringa Yonasha doczytałem się, że jest to nie lada wyzwanie.
W jaki sposób bezpiecznie rozkleić lampę?
W jednej lampie odbłyśnik odpadł już całkowicie, w drugiej jest wypalony. Jeżeli chodzi o naprawę to wiem, że trzeba oddać je do metalizacji. Pytanie tylko gdzie najlepiej i najtaniej
Drugie natomiast jest trochę bardziej zaawansowane. W lampach zebrało się pełno syfu i pyłu. Chciałbym je rozebrać i gruntownie wyczyścić. Przeglądając temat o Ringa Yonasha doczytałem się, że jest to nie lada wyzwanie.
W jaki sposób bezpiecznie rozkleić lampę?