lakiernik katowice i okolice

Tedus

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 1.9 jtdm 8v
Cześć,

Zauważyłem na swojej AR 159 zaczynającą się korozję w okolicach motylka przedniej maski, czy macie kogoś na ślasku do polecania kto by to zrobił w rozsądnej kwocie ? Lakier standardowy czarny, i ile mniej więcej koszt naprawy lakierniczej powinien wynosić ?

Dziękuję za opowiedzi

Podłączę się do tematu- szukam porządnego warsztatu, gdzie mogę zrobić trochę blacharki i lakier (trochę malowanie, trochę gruntowna kosmetyka) praktycznie całej Alfy. Katowice, ale jeśli ktoś na prawdę solidny- można podjechać. [MENTION=61342]Tedus[/MENTION]- znalazłeś kogoś może?

Niestety nic nie znalazłem, coś każdy mówi że zna, wie, ale nikt konkretów mi nie podał :/

Lakierowalem juz pare elementow nawet w calosci zmiana koloru i nigdy nie bylem zadowolony do konca raz trafilem przypadkiem lakiernie
Kontakt

FIRMA HANDLOWO-USŁUGOWA "DAM-CAR"
DAMIAN KOLCZOK
UL. KALINY 39
41-506 CHORZÓW
I z czystym sumieniem moge polecic moja gtv wyjechala z pieknie polakierowanym blotnikiem i cudownie wycieniowanymi elementami z czystego serca polecam
Nie jest to moj ujek kuzyn szwagier itp itd ukladow w firmie tez nie mam polecam bo wiem jak ciezko trafic na kogos dobrego

Lakierowalem juz pare elementow nawet w calosci zmiana koloru i nigdy nie bylem zadowolony do konca raz trafilem przypadkiem lakiernie
Kontakt

DAMIAN KOLCZOK
UL. KALINY 39
41-506 CHORZÓW
I z czystym sumieniem moge polecic moja gtv wyjechala z pieknie polakierowanym blotnikiem i cudownie wycieniowanymi elementami z czystego serca polecam
Nie jest to moj ujek kuzyn szwagier itp itd ukladow w firmie tez nie mam polecam bo wiem jak ciezko trafic na kogos dobrego
[MENTION=2993]marshall[/MENTION] : w jakim zakresie cenowym kształtowało się lakierowanie Twojego błotnika ?

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

To może ja odświeżę temat. Chciałbym wymienić progi w mojej alfie 156 i do tego pozbyć się rdzy z kilku miejsc karoserii. Czy ktoś zna może jeszcze kogoś kto mógłby by to zrobić porządnie ? Im bliżej Zabrza Gliwic tym lepiej, do Chorzowa, Katowic też mogę jechać.

Ostatnia edycja:
DAMIAN KOLCZOK
UL. KALINY 39
41-506 CHORZÓW

Trafiłem na ten post przypadkiem bo szukam blacharza-lakiernika w okolicy, a że zauważyłem DAM-CAR, i mam konto na alfaholikach (choć alfą nie jeżdżę) to muszę dodać coś od siebie.

Widziałem lakierowane przez niego dwa zderzaki - wyglądały super, więc swój do naprawy i lakierowania postanowiłem również im oddać + naprawa rantów drzwi (czyszczenie, wytrawienie + lakierowanie, pojawiły się tylko minimalne purchle rdzy pod lakierem więc postanowiłem zrobić "póki czas").

Po naprawie moja lista zastrzeżeń:
-Uszkodzony (wypchnięty) tylny błotnik - od wewnątrz było widać, że komuś klucz się omsknął (obdrapany lakier), i uderzył w blachę wypychając ją - Panowie po pokazaniu im uszkodzeń się wyprali
- źle złożony wlew LPG -poprawiali chyba raz, lub dwa - bez rezultatu, gdy rozebrałem sam okazało się że brakowało podkładki oraz uszczelniającego oringu - naprawiłem sam działa do dziś (ponad rok). Przed oddaniem auta pytałem co z wlewem, bo mówiłem że mogę oddać do gazownika - stwierdzili, że kupią nowy i złożą sami, "nie ma z tym problemu"
-po ok roku korozja (lekkie purchle) na rancie drzwi znów się pojawiła
-źle obkleili drzwi i lakier na rogu drzwi zrobił się szorstki - prawie udało mi się spolerować
-na zderzaku gdy się przyjrzę widać miejsce naprawy (ale tego nie uważam za ich błąd, bo właściciel sam mówił, że lepiej byłoby nowy/używany dać, niestety z używkami był problem).

I chyba tyle, chciałem oddać im jeszcze kilka innych rzeczy do roboty, ale gdy zobaczyłem "efekt" ich działań na swoim aucie to odpuściłem.
A i dobre kilka lat temu chciałem się umówić z drugim autem na naprawę blacharską - wspawanie reperaturek, lakierowanie + naprawa progu. Zwodzili mnie ponad pół roku ("proszę dzwonić za tydzień", "proszę dzwonić na początku przyszłego tygodnia", "mamy ramę zajętą, teraz nie mamy jak", itd., itd..) - oddałem do innego blacharza-lakiernika do Mikołowa (oj, o nim to też mógłbym trochę napisać...).

Amortyzatory
Powrót