• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Lakier

piootr

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 1,9 JTDm 120KM 2008r
Czy jest możliwość gdzieś zakupić lakier (najlepiej jakieś małe opakowania np. 50ml) tak aby zamalować pojedyncze odpryski?
Mowa tutaj o odpryskach od kamyków, na przykład na zderzaku. Kiedyś widziałem coś takiego co wyglądowo przypominało lakier do paznokci (szklana buteleczka z pędzelkiem w środku). Oczywiście chodzi o poszczególny kolor dedykowany do Alfy, w moim przypadku 568 Szary Titanio Grey.

W ASO kupisz taki lakier do zaprawek (musisz tylko podać kod lakieru)

Polecam MX Nowicki. Można kupić sam lakier albo razem z podkładem i lakierem bezbarwnym. Miałem kilka odprysków od kamieni i wyszło bardzo ładnie.

Na allegro za grosze masz

Wysłane z mojego GT-I9060 przy użyciu Tapatalka

Uwazam ze lakier przez kilka lat zmienia swoją barwę na tyle, ze jednak warto zrobić go na zamówienie a nie po kodzie. Choć to zalezy gdzie stał, czy w ostrym słońcu calymi dniami w ciepłym kraju czy w garażach. Jako dawca wystarczy np dekielek wlewu paliwa.

Uwazam ze lakier przez kilka lat zmienia swoją barwę na tyle, ze jednak warto zrobić go na zamówienie a nie po kodzie. Choć to zalezy gdzie stał, czy w ostrym słońcu calymi dniami w ciepłym kraju czy w garażach. Jako dawca wystarczy np dekielek wlewu paliwa.

przy zaprawkach, nie zauważysz różnicy

w motoryzacyjnych po kodzie lakieru tez sa takie male jak lakier do paznokci do malych odpryskow wystarczy

Lub do lakiernika dorobi

Amortyzatory
Powrót