[Giulietta] Kupno używanej Julki

G

goral123

Guest
Witam!

Przywitałem się w innym temacie więc ten krok pominę więc- do rzeczy.

Planuje kupno Julki- najlepiej lekko używanej powiedzmy rocznej- półtora rocznej. I tutaj pytanie- czy Alfa oferuje przedłużenie mechanicznej gwarancji- jaki koszt takiej operacji i co obejmuje? Czy taką gwarancję musi przedłużyć pierwszy właścicel, a może nie ma znaczenia?

Przewetowałem kilka tematów (w szczegolności te o awaryjnosci) dlatego też zależy mi na gwaracji- żeby wymienili wszytsko co sypać sie może.

Pozdrawiam!

musisz popytać w jakimkolwiek ASO:) mają specjalną księgę z cenami, i Ci podają. Maksymalnie można chyba przedłużyć do 5 lat od nowości, tylko cena powala za pełny pakiet.

Ja jestem w posiadaniu tabeli odnośnie przedłużenia gwarancji.

sam sie nad tym zastanawiam, do mito to przy opcji na 4 lata z limitem 100 000 km koszt okolo 5 tys. , dodatkowo trzeba robić wszystkie przeglądy i wymiany w aso, więc koszty jeszcze urosną... przy cenie silnika 1.4T na allegro 2000 - nie wiem czy jest sens sie w to bawić, zwłaszcza ze to nie jest gwarancja a ubezpieczenie! - trzeba jeszcze poszukać kruczków...

wiesz tanio ten silnik liczysz, zresztą gwarancja obejmuje nie tylko motor, moim zdaniem chyba warto tym bardziej jak jeździsz samo miasto krótkie przebiegi itd

Amortyzatory
Powrót