• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Kupno Alfy 156

• Autor wątku Autor wątku bacakatowice
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
  • Tagi Tagi
    kupno
Status
Ten wątek został zamknięty.
B

bacakatowice

Guest
Witam wszystkich :)

Mój pierwszy post

Posiadam Fiata Bravo 1.9 TD 100 z 1998 roku i bardzo chciałbym zmienić na Alfę Romeo 156 może również być diesel. Mam kilka pytań :) aha zapomniałem, że mam do wydania jakieś 13-15 tysięcy zł

Na co zwrócić uwagę przy kupnie i co w ogóle sądzicie na ten temat

dzięki za wszystkie odzewy

Pozdro

Witam wszystkich :)

Mój pierwszy post

Witam serdecznie!

Posiadam Fiata Bravo 1.9 TD 100 z 1998 roku i bardzo chciałbym zmienić na Alfę Romeo 156 może również być diesel. Mam kilka pytań :) aha zapomniałem, że mam do wydania jakieś 13-15 tysięcy zł

Na co zwrócić uwagę przy kupnie i co w ogóle sądzicie na ten temat

dzięki za wszystkie odzewy

ja myślę, że nie ma sensu zmieniać, jeśli chcesz mieć oszczędne i fajne auto, zostań przy Bravo

no chyba, że ruda zjadła w nim podwozie, wtedy bym się zastanawiał

Poczytaj sobie " porady przy zakupie " - tam podobnych tematów masz mnóstwo i na pewno znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania. I oczywiście, że zmieniaj na Alfę - za te pieniądze coś już rozsądnego znajdziesz, a alfa większa, wygodniejsza, ładniejsza i z większą mocą :) Powodzenia w zakupie :)

Na 156 się nie znam ale jeśli chcesz kupić diesla to zwróć uwagę na dźwięk silnika czy klekocze ładnie, czy nie ma jakichś większych wycieków i ubytków oleju zarówno spod silnika jak i turbiny/intercoolera (wiadomo troszkę oleju tam będzie bo tak to zawsze jest). Przewieź się nim sprawdź czy turbina "ciągnie" czy autko ma moc bo to są chyba jedne z droższych rzeczy do naprawy no i sprzęgło czy dobrze chodzi nie wpada w podłogę i czy nie ma problemów z wbiciem biegów. Jeśli chodzi o blacharkę to sprawdź czy np nie jest bardzo pozlepiana z kilku innych aut (czasem się zdarzy że alfa przed liftem ma zderzak po lifcie itp itd).

Witam.
W krakowie goście z Autka.pl mają naprawde ładna 156.... .

Status
Ten wątek został zamknięty.
Amortyzatory
Powrót