Kupiłem Alfę i potrzebuję pomocy :)

K

koque

Guest
Cześć,

Zostałem posiadaczem prawdopobobnie najładniejszej 156 SW w Szczecinie :rolleyes:

Autko to 2,4 JTD o mocy 150hp, rocznik 2003.

Potrzebuję ogarnąć ją trochę, tj.:
- na pewno muszę zrobić rozrząd, filtry i płyny (załatwię to chyba na Chmielewskiego z opinii forumowiczów) ale czy ktoś jest w stanie mi powiedzieć co z częściami, gdzie co i jak oraz koszty tej przyjemności?
- nie działa mi wycieraczka tylna
- po dwóch dniach padła mi bateria w pilocie-kluczyku, bateria wymieniona, (muszę skorzystać chyba z serwisu) i teraz auto mogę otwierać tylko kluczykiem, nie znalazłem w forum co z tym zrobić
- jakiś tępy idiota wyjął radio przed sprzedażą i mam braki na panelu
- nie mam żadnego manuala do auta, ani instrukcji obsługi i szczerze mówiąc nie pojmuję obsługi panelu klimatyzacji, nawiewu, komputera i wogóle...
- mam przednia szybę do wymiany

i chyba to już wszystko:)

pozdrawiam, czekam na rady i pomoc

Musisz się zalogować po lewej, dane takie same jak na forum :)

dzięki już czuję się mądrzejszy:)

czekam na resztę podpowiedzi

W AR 166 2.4jtd 136km jak robiłem rozrząd,filtry,itd to koszt robocizny+części 1500zł.Wszystko wymieniałem w ABC na ul.Ku słońcu.Części zakupiłem w Arisie w Stargardzie Szcz. bo tam dostałem najlepszy rabat niż w Szczecinie.Zadzwoń lub podjedz do Ital-auto na ul.Mieszka I,zapytaj też w Intercars.Warto popytać w paru miejscach bo przy takich zakupach można zaoszczędzić trochę na rabacie.Ja w Stargardzie pomimo kosztów paliwa za dojazd miałem jeszcze w kieszeni jakieś 130zł.

jak byś miał czas i chęci wpadaj na grilla to pogadasz sobie z użytkownikami AR.Głębokie w niedzielę prawdopodobnie na 12.00 ale w sobote wieczorkiem będzie pewne czy grill wypali.

No przyjedź i pokasz tą najprawdopodobnie jajpiękniejszą 156. i my to w tedy ocenimy

Autko prezentuję się bardzo ładnie :) ja niestety nie pomogę nie mam takiego może ktoś z 147 się wypowie. zieluch poproś na forum regionalnym Krakowskim może ci ktoś ją obejrzy na żywo.

Amortyzatory
Powrót