• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Kucharz -->> BMW e28 525eA

• Autor wątku Autor wątku Kucharz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
super sie prezentuje, te Bemki zawsze mi sie podobaly - gratulacje, oplacilo sie wlozyc tyle pracy, bo efekt finalny jest niesamowity.

Ostatnia edycja:
BAJEEEEEEEERA :) Jest śliczna :) Pierwsza myśl, kiedy czytałem temat od góry i zobaczyłem tą stal: "BOOOOOOOOŻE... CO ON ZROBIŁ ?!?!?!" :D

... i zaraz uśmiech mi wrócił, kiedy zobaczyłem obecne kółka - cacko :)

Taka ciekawostka BMW E12 czyli poprzednik E28 został zaprojektowany przez Marcello Gandiniego. Jednego z najwyborniejszych włoskich stylistów, widać w nim włoskie akcenty, szczególnie w linii bocznej podobnej do tych z Alfa Romeo Alfetta i FIAT 132 :)

Piekny klasyk! Ode mnie tez mega szacun za wklad pracy!
A jak sprawuje sie w tym aucie automat? I z jakiego modelu przelozyles fotele? W porownaniu ze starymi sa genialne!

Często czytam, że ktos rzuca okiem na mój podjazd, Panowie, nie wstydzić się zapraszam na colę, kawę, pogadankę, wódeczkę i sledzika, whatever :)

Co do foteli, pochodzą z BMW 635CSI, są to recaro

Dzis odbyła się regulacja gwintu, przód poszedł w dół 2cm, a tył 2,7cm od stanu jak odebrałem od Hightecha.
Tył poszedł w negatyw, więc przy 10 calach szerokosci felgi i oponie 235/40/17 konieczny jest dystans, który gdybym miał sruby wleciał by już dzisiaj.
Dzięki temu, ze KW v.2 to beton nic nie obciera mimo spasowania na milimetry przodu.
Z przodu dotychczasowe dystanse 15mm, zastąpiłem odpowiednikami 20mm.
No i największa zmiana, to założenie felg Borbet B o szerokosci 8,5 z przódu i 10 z tyłu. ET odpowiednio 13 i 20.
Felgi jak widać mają wypolerowane ranty (choć jeszcze nie do końca) i rotory pomalowane na alpinweiss z dodatkiem Xyralicu.
Kolor rotorów taki a nie inny, ponieważ Beemeczka w najbliższą sobotę wiezie swiadków na slubie mojego przyjaciela, i wymysliłem tak by kolor rotorów był taki sam jak lakier na e30 Przyjaciela, którą jedzie do slubu. Więc proszę za mocno się nie bulwersować bo rozwiązanie raczej tymczasowe, choć zobaczymy bo mi się podoba tak jak jest.
Ze względu na temperaturę powietrza zdjęcia miałem robić wentylatorem pokojowym marki Ravanson, ale ostatecznie wziąłem po prostu telefon. ;)
8.jpg

9.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

13.jpg

no pieknie ja odpicowales.Tylko pogratulowac.Powiem ze jak zobaczylem pierwsze zdjecia nie sadzilem ze zobacze to co zobaczylem na koncu.Pomyslalem co za trup hahaha-przepraszam.Szacunek za trud,czas i poswiecenie.Prawdziwy z Ciebie pasjonat.Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Kucharzu wielkie gratulacje !!!!!!!!!! :D Chociaż moje podejście do BMW jest sceptyczne i wolę alfe :D Musimy się ustawić na ponowną sesję Belli. Tym razem przyprowadzę swoje dwie sztuki i lancie :)

Piękna sztuka, brak słów. Liczyłeś może mniej więcej ile czasu i pieniędzy trzeba włożyć w takie cudo, żeby wyglądało jak dziś? Pytam z ciekawości, bo mam ogromny szacunek dla takich "wariatów" :-), którzy auta traktują lepiej niż swoje żony.

REWELACJA ! Brawo za wszelkie prace wykonane przy tym samochodzie.

Piękna sztuka, brak słów. Liczyłeś może mniej więcej ile czasu i pieniędzy trzeba włożyć w takie cudo, żeby wyglądało jak dziś? Pytam z ciekawości, bo mam ogromny szacunek dla takich "wariatów" :-), którzy auta traktują lepiej niż swoje żony.

czasu? hmm, ponad 2,5 roku na tę chwilę

pieniędzy? duużo, jakąs Brerę by za to kupił :)

Piękny ten rekin :)
Choć przyznam szczerze że mam większy sentyment do serii 6 E24i Bmw 3.0 csi

Ładnie odpicowane żelazo, choć szkoda że to BMW a nie coś ze stajni np. Lancii, choćby Prisma, że nie wspomnę już o Alfie Romeo Alfeccie.

Amortyzatory
Powrót